Oglas
· · Komentari: 0
TEHNOLOŠKE PROMENE

ODZVONILO laptopovima! Evo koji proizvođač se povlači sa tržišta PRENOSIVIH RAČUNARA

Japanski proizvođač Toshiba povlači se sa tržišta posle skoro trideset godina proizvodnje laptopova, koji su se smatrali jedim od najboljih na svetskom nivou

1597784253_Toshiba.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Jedan od vodećih tehnoloških giganata, Toshiba odustao je od proizvodnje prenosivih računara. Tačnije, posle punih 30 godina proizvodnje, ova kompanija potvrdila je da je prenela poslovna prava na drugu kompaniju i formalno izašla iz ovog dela poslovanja. 

Pročitajte još: Ovaj HOTEL ispunjava želje! Sve je na dohvat ruke, a septembrom je POSEBNA PRIČA (FOTO)

Prvi prenosivi računar bio je težak čak osam kilograma

Pročitajte još: Najskuplji SAT na svetu košta preko 30 MILIONA dolara! Namenjen je Mariji Antoaneti, a iza svega se krije LJUBAVNA PRIČA

Na tržište prenosivih računara ušla je davne 1985. godine i od tada bila jedan od velikih igrača na ovom tržištu. Svoj prvi laptop, koji je bio težak čak 8 kilograma lansirali su još 1985. godine.

Pročitajte još: Sve smo očekivali, ali ne i da Apple Watch ISKAŠLJAVA VODU?! (VIDEO)

Tako je Toshiba bila jedan od najvećih proizvođača računara u ranim 2000. godinama. Međutim, stalne inovacije konkurencije dovele su u opasnost stvaranje Toshiba prosivog računarla, a finansijska nestabilnost i mala prodaja gurali su ovu kompaniju sve bliže i bliže gubicima.

Pročitajte još: Dobro pogledajte ovaj SAT i ako ga na nečijim rukama VIDITE, znaćete ko je taj ČOVEK

Nakon gubitka od 318 miliona dolara u 2015. godini, Toshibase preusmjerila na poslovne računare, ostavljajući potrošačko tržište iza sebe.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas