Oglas
· · Komentari: 0
testenina

Italijanski kuvar otkriva: Jedini ispravan recept za pripremu BOLONJEZE SOSA

Stefano Cila, poznati italijanski kuvar, otkrio je da za pripremu bolonjeze sosa postoji samo jedan tačan recept koji će vam dati savršenstvo ukusa.

1606464991_Depositphotos_211912736_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Prvi korak je izbor mesa. Kupite ono sa malo većim proventom masnoće. Izaberite mešano meso, 1 kg govedine i 250 g svinjetine (za četiri osobe).

Šta vam je još potrebno:

  • Velika glavica luka
  • 2 mrkve
  • 100 g celera
  • Malo ruzmarina
  • 1,5 l pasiranog paradajza
  • 100 ml  maslinovog ulja
  • 200 ml crnog vina
  • So i biber
  • testenina (preporučuje samo špagete)

Pročitajte još: INTEGRALNI HLEB iz šerpe: Kako ga spremiti? (FOTO/VIDEO)

Stefano kaže da ovaj sos mora da se kuva oko 3 i po sata kako bi se postigao najbolji ukus.

Foto: Deposit

Iseckajte povrće na male kockice, a zatim ga ubacite u lonac u kojem ste prethodno zagrejali maslinovo ulje. Dodajte grančicu ruzmarina i kuvajte na srednjoj vatri oko 5 minuta. Zatim dodajte meso, so i biber, stavite na jaku vatru i kuvajte uz povremeno mešanje.

Kada je meso dobilo smeđu boju, sklonite ruzmarin (ako ste koristili grančice), dodajte crno vino i pustite da alkohol ispari. Posle toga stavite i pasirani paradajz, a onda sledi kuvanje na laganoj vatri - tri sata i 30 minuta.

Pročitajte još: Ovo je pet NAJČEŠĆIH GREŠAKA koje pravimo kod KUVANJA SUPE

Svakih 10-15 minuta promešajte. Možete da dodate još začina po želji.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas