Стефано Цила, познати италијански кувар, открио је да за припрему болоњезе соса постоји само један тачан рецепт који ће вам дати савршенство укуса.
![1606464991_Depositphotos_211912736_s-2019.jpg](/cache/images/f/6/a/8/a/f6a8a06ce539922398e6d4ef53378044a86c7f5d.jpg)
Први корак је избор меса. Купите оно са мало већим провентом масноће. Изаберите мешано месо, 1 кг говедине и 250 г свињетине (за четири особе).
Шта вам је још потребно:
- Велика главица лука
- 2 мркве
- 100 г целера
- Мало рузмарина
- 1,5 л пасираног парадајза
- 100 мл маслиновог уља
- 200 мл црног вина
- Со и бибер
- тестенина (препоручује само шпагете)
Прочитајте још: ИНТЕГРАЛНИ ХЛЕБ из шерпе: Како га спремити? (ФОТО/ВИДЕО)
Стефано каже да овај сос мора да се кува око 3 и по сата како би се постигао најбољи укус.
![](/storedImages/2020_11/27/1606464991_Depositphotos_52759083_s-2019.jpg)
Исецкајте поврће на мале коцкице, а затим га убаците у лонац у којем сте претходно загрејали маслиново уље. Додајте гранчицу рузмарина и кувајте на средњој ватри око 5 минута. Затим додајте месо, со и бибер, ставите на јаку ватру и кувајте уз повремено мешање.
Када је месо добило смеђу боју, склоните рузмарин (ако сте користили гранчице), додајте црно вино и пустите да алкохол испари. После тога ставите и пасирани парадајз, а онда следи кување на лаганој ватри - три сата и 30 минута.
Прочитајте још: Ово је пет НАЈЧЕШЋИХ ГРЕШАКА које правимо код КУВАЊА СУПЕ
Сваких 10-15 минута промешајте. Можете да додате још зачина по жељи.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ