Oglas
· · Komentari: 1
SAVET

Kvalitetan san, bolje pamćenje i raspoloženje: OVO su razlozi zbog kojih treba da SPAVATE NAGI

Da biste celu noć proveli u mirnom, kontinuiranom snu, trebalo bi da skinete donji veš, a možda i sve sa sebe.

1623157364_bed-945881_1920.jpg
foto: Piksabej
Oglas

Prema naučnim saznanjima, idealna temperatura vazduha u prostoriji u kojoj spavamo je 18,3 stepena. Sve i da jeste tolika u našoj spavaćoj sobi, donji veš, pidžame, posteljina, kod nekoga i blizina partnera, ugreju naše telo više nego što mu zapravo prija.

Ako spavate potpuno goli, to podstiče kožu da se brže ohladi, što može pomoći telu u spuštanju temperature i bržem tonjenju u san - poručuju američki doktori, dodajući da je ovakav san i kvalitetniji, a to doprinosi opštem boljitku zdravlja.

Pročitajte još: Tri namirnice koje treba da izbegavamo pre spavanja: Mogu da vam poremete san

Ukoliko vam ovo nije blisko, a voleli biste da postane, počnite postepeno da se navikavate na ovakav vid spavanja.

Najpre neko vreme spavajte bez majice, zatim bez donjeg dela pidžame, pa samo u donjem vešu i, tek na kraju, potpuno nagi. Birajte posteljinu od mekanih ili svilenkastih materijala, koja vam neće nadraživati kožu.

Ukoliko se još dvoumite da li da skinete baš sve pred odlazak u krevet, setite se da hronični nedostatak dobrog, kvalitetnog sna može dovesti do razvoja depresije, dijabetesa, visokog krvnog pritiska, bolesti srca, pa i gojaznosti.

Takođe, utiče na smanjenje nivoa energije, pamćenje i intelektualna dostignuća.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas