· · Коментари: 0
сан

Три намирнице које треба да избегавамо пре спавања: Могу да вам поремете сан

Нутриционисти су истакли три намирнице које никако не треба јести пред спавање како не бисте преоптеретили пробавни систем и погоршали здравствено стање.

1617633207_Depositphotos_22187913_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Није мали број оних који воле да грицну нешто слатко пред спавање, а чоколада је увек прва на листи омиљених слаткиша.

Прочитајте још: Ово је храна коју пре јела ОБАВЕЗНО морате опрати

Оно што многи заборављају јесте да она садржи велику количину кофеинакоји стресно делује на кардиоваскуларни систем. Осим тога, стручњаци су подсетили да је главни састојак кафе управо кофеин, а познато је да се никако не препоручује топли црни напитак пред одлазак у кревет. Сматра се да ово пиће изузетно надражујуће делује на нервни систем и самим тим узрокује проблеме са спавањем.

Стручњаци такође саветују да не једете превише зачињену храну неколико сати пре спавања. Ове намирнице могу да изазову горушицу, а која се погоршава оног тренутка када тело ставите у хоризонтални положај. Поред тога, зачињена храна богата је хистаминима, који ометају ноћни одмор јер подижу енергију.

Прочитајте још: Знате ли како се ПРАВИЛНО једе БЕЛИ ЛУК? У овоме је ТАЈНА!

Пре спавања треба избегавати чак и немасно месо попут ћуретине или пилетине. Нутриционисти подсећају да протеин садржан у месу поспешује ослобађање енергије.

Нутриционисти су и истакли и честу грешку коју праве сви који муче муку са сувишним килограмима. Немогуће је изгубити тежину уколико не спавате добро.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.