Oglas
· · Komentari: 0
oprez

Može biti opasno: Postoje biljke koje NE TREBA držati u kući ako imate KUĆNOG LJUBIMCA

Psi i mačke mogu da budu posebno osetljivi na neke biljke. Ove, ukoliko imate, odmah izbacite iz kuće

1606307020_Depositphotos_226186154_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Ako imate kućne ljubimce koji vreme provode u kući, ove biljke nikako ne biste smeli da gajite. Psi i mačke vole da grizu i njuše biljke, a određene vrste mogu da naruše njihovo zdravlje.

Evo koje su najopasnije:

1. Filadendron

Filadendron je među popularnijim dekorativnim kućnim biljkama, međutim nije dobra za ljubimce. Grickanje listova kod kućnih ljubimaca može da izazove iritaciju usne šupljine i jezika, ali i probleme sa gutanjem, ali i povraćanje.

Pročitajte još: Pustili su mački horor film, a njena reakcija postala je pravi HIT (VIDEO)

2. Aloe vera

Iako ova biljka ima čudotvorne moći kad je u pitanju ljudsko zdravlje, kućnim ljubimcima može stvoriti mnogo problema – od povraćanja, dijareje i podrhtavanja do depresije kod mačaka i pasa.

Foto: Deposit

3. Zlatna puzavica

Ova atraktivna biljka izuzetno je opasna po život mačaka i pasa jer sadrži kristale u obliku iglica kojima se brani, a upravo oni mogu da izazovu iiritaciju usta i jezika.

4. Difenbahija

Dovoljno je da kućni ljubimac samo zagrize list ove biljke i odmah će osetiti promene. Simptomi uključuju osećaj intenzivnog gorenja i iritacije u ustima, povraćanje i probleme sa gutanjem.

Pročitajte još: Evo kako da proverite da li vaš pas čuje

5. LJiljani

LJiljan može da izazove probleme sa bubrezima kod mačaka i pasa. Zapravo, ljiljan može biti jako opasan po život, naročito mačaka.

Foto: Deposit

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas