Oglas
· · Komentari: 0
ishrana

Neke masnoće su dobre za zdravlje: Evo gde se nalaze

Ove namirnice je dobro uvrstiti u ishranu.

1609331852_Depositphotos_2249036_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Namirnice gajene bez pesticida i drugih štetnih sastojaka imaju više hranjivih sastojaka, pa su bolje za zdravlje pojedinca.

Organska slanina

Žumance
Preskočite omlet od belanaca i prigrlite žumance. Ovo je još jedna zanemarena, a masnoćama bogata hrana koja je neverovatni izvor vitamina A, B i selena. Žumance dobijeno od organskih jaja ima više vitamina D i karotenoida koji žumancima daju narandžastu boju.

Visokokvalitetna slanina koja je dobijena od organski uzgojenog mesa puna je kolina, koji se pokazao kao saveznik u borbi protiv Alchajmerove bolesti i nekih drugih hroničnih mentalnih bolesti. Uz to je dobar izvor različitih vitamina B kompleksa, kao i cinka. Ovi nutrijenti pomažu u proizvodnji serotonina koji smanjuje anksiooznost, kaže nutricionista Ali Miler.

Pročitajte još: Od pređela do slatkiša: Šta čini srpsku trpezu za NOVOGODIŠNJE VEČE?

Da bi uživali u blagodatima slanine, važno je odabrati proizvod napravljen od lokalno uzgojenog mesa bez nitrata, hormona rasta i antibiotika.

Foto: Deposit

Organski maslac

Nutricionistički gledano, maslac je mnogo zdraviji izvor masnoće nego što ljudi misle, a posebno ako dolazi od organskog mleka. Ovakve mlečne masnoće sadrže veću koncentraciju vitamina K2 koji pomaže telu da iskoristi kalcijum na pravilan način.

Tamna čokolada
Potrebno je uneti 200 miligrama flavonoida da bi se poboljšala cirkulacija i unapredilo zdravlje srca. To se može postići s dve kašičice kakaa ili 50 grama tamne čokolade s najmanje 70 do 80 % kakaa. Pripazite i kupujte prirodni kakao prah jer on sadrži veću količinu flavonoida.

Svakako, poboljšava ukus druge hrane, a pripremljen s povrćem olakšava apsorpciju njihovih nutrijenata.

Avokado

Avokado je hrana bogata oleinskom kiselinom i prehrambenim vlaknima koja uravnotežuje hormone u organizmu i pojačava zdravlje probave. Takođe se smatra odličnom hranom za oporavak nakon vežbanja jer sadrži kalijum, kaže Miler.

Pročitajte još: Mali trikovi za zdrav obrok: Kako da pržena hrana postane zdravija?

Foto: Deposit

Ova "mesnata“ voćka se obično koristi za pripremu ukusnih namaza, ali se može dodavati i raznim salatama, ili posluživati uz pečena jaja i slično.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas