Margarin i maslac imaju skoro identičan ukus, ali se razlikuju po načinu pripreme.
![1711117730_shutterstock_1120312025.jpg](/cache/images/f/d/8/6/a/fd86a4e3c14ddf60b6a9d5a4cf707034aa5f3aa8.jpg)
Oglas
Maslac je prirodnog porekla i sadrži najmanje 80 posto mlečne masti. Pravi se od mleka ili umućene pavlake. Ima visok sadržaj zasićenih masti ali i vitamine A i E.
Margarin
Mlečni proizvod napravljen od biljnih masti. nastaje industrijskim procesom hidrogenizacije biljnih ulja. Ono što je loša strana ovog procesa je nastajanje transmasne kiseline koje štetno utiču i na krvne sudove. Pogodan je zbog niže cene, manje kalorija i tečnije strukture. Za mazanje na hleb npr pogodniji je margarin dok je za prženje bolji maslac.
Alo
Bonus video:
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas