· · Komentari: 0
ŠOPING

Praznici su NAJOPASNIJE doba godine. Stavite ZMIJU u džep!

Oni koji kupuju i troše impulsivno, kaju se dugo...

1609605401_Depositphotos_33100201_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Postoje osobe koje jednostavno ne mogu da obuzdaju potrošačke navike i apetite, pa impulsivno kupuju i ono što im je potrebno, ali i stvari koje im nikad neće trebati.

Pročitajte još: Da li treba biti iskren prema prijatelju? Ovo je dobra DOZA iskrenosti

Potreba za šopingom naročito je izražena uoči praznika kada sa zadovoljstvom trošimo novac na sebe, ali i na poklone za drage osobe. Možda će šoping mnoge trenutno usrećiti, ali kada shvate da im je orman pun stvari a novčanik prazan, neminovno sledi gorko kajanje.

Stručnjaci savetuju kako da izbegnete nepotrebno trošenje novca u dovedete u red lične finansije. Sve što treba da uradite je da odredite jedan ili dva vezana dana u nedelji kada nećete trošiti ni dinar. Ili napravite dvomesečni plan potrošnje, tako što ćete u kalendaru zaokružiti dane bez kupovine.

Pročitajte još: Da li znate gde je u ljudskom mozgu centar za golicljivost?

Prilagodite se svojim navikama i uverićete se da je moguće biti disciplinovan u trošenju novca.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.