Oglas
· · Komentari: 0
KUČNO CVEĆE

PRVA POMOĆ za orhideju: Makaze i STIROPOR

Često se dešava da orhideja iz neobjašnjivih razloga počne da vene, propada...

1599473110_orchid-3097458_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Ni jedno drugo cveće nije delikatno i kapriciozno kao orhideja. Uputstva za njenu neku su vrlo jasna i jednostavna, ali veoma često umru...

Postoji mnogo ponosnih vlasnika orhideja i još više nesrećnih! Radite sve šta treba i one, jednostavno, umru. Zalivate je u posudi sa vodom, ali nije zadovoljna. Ima jutarnje svetlo, ali nije joj dovoljno.

Foto:Youtube/ screenshot
Randy M Harris

Pročitajte još: Cveće se POLOMILO? Odlično! Napravite VODENU baštu (FOTO)

Ukoliko primećujete da je koren suv, beživotan, ali i da je gnjecav, mekan - orhideja je gotova.

Izvadite orhideju iz providne saksije.

Pregledajte korenje, sve što je suvo ili gnjilo isecite.

Ukoliko je koren veoma zapušten isecite oštrim makazama stabljiku. Štapićem očistite koren i uklonite svu zemlju dok ne stignete do zdravih, belih korenčića.

Očistite sve suve i gnjile korenčiće, ostavite samo bele.
Bacite zemlju Foto:Youtube/ screenshot Randy M Harris

Pripremite supstrat za orhideje od borove kore, stiropora, kamene vune, korena paprati. Važnop je da supstrat bude veoma granulast da bi se korenje lepo smestilo i da bude dobro propusan. Ređajte jedno za drugim: stiropor, koru i ostalo. Smestite orhideju pa dopunite saksiju.

Odozgo stavite suvu mahovinu.

U široj posudi u mekoj vodi pomešajte prihranu. Stavite orhideju u tu posudu.

Kada se mahovina natopi i postane mokra - orhideja se napila vode i može da je izvadite.

Pročitajte još: Napravite ČAROBNU ŠUMU i mahovinu u obliku POLUMESECA

Kod orhideja sve traje dugo i polako. Potrebno jer, najmanje mesec-dva da se orhideja oporavi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas