Oglas
· · Komentari: 0
SAMOIZLEČENJE

RUSKA AKUPRESURA: Pritisnite palcem OVE TAČKE na DLANU i prestaće GLAVOBOLJA i još 5 bolesti

Kada jednom savladate osnove akupresure, pomoći će vam da imate više energije tokom dana i da sami uklonite najčešće zdravstvene tegobe.

1595334168_akupresura.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Ovaj način samostalnog lečenja pokazao se kao veoma efikasan što je potvrđeno u praksi, ali je njen značaj potvrdila i moderna medicina. Za ovu drevnu metodu isceljenja potrebni su samo prsti i malo truda.

Pročitajte još: Ovo je jedno od OMILJENIH LETOVALIŠTA SRBA! Masaže dostupne svima NON STOP, a test na koronu NE TREBA (FOTO)
 
Pročitajte još: Gde su pale KAPI KRVI, tu je nikla... Volite pesmu KALJINKA, a ne znate o čemu peva i KOLIKO je LEKOVITA

Prekomerno znojenje

Akupresurna tačka koja ublažava neprijatno znojenje nalazi se na spoljnoj strani cevanice, tačno oko pet centimetara iznad skočnog zgloba. Pomoću kažiprsta srednjom jačinom pritiskajte i lagano masirajte ovu tačku ne obuhvatajući nogu. Postupak treba redovno ponavljati dok problen ne nestane.

Svaki bol ima tačku Foto: Depozit

Hronični umor

Ako ste hronično umorni, možda ova metoda može da vam pomogne. Uhvatite mali prst desne ruke između kažiprsta i palca leve ruke.

Vrhom palca pritisnite ispod jagodice i ode umor!

Vrhom palca jako pritisnite tačku na prevoju ispod jagodice. Proceduru ponavljajte jedan sat, ili dok problem koji vas muči ne nestane.

Strah i panika

Pritiskom na akupresurne tačke mogu se zaustaviti napadi panike i bezrazložnog straha. Akupresura se izvodi u sedećem položaju. Kažiprstom obe ruke istovremeno masirajte tačke na obe noge sa spoljne strane kolena. Masirajte ovaj deo pet minuta lakim pritiscima.

Palčevi za glavobolju
Palčevima pritisnite područje iza slepoočnice, oko jedan centimetar iza linije rasta kose. Lagano kružite dvadesetak puta uz duboko disanje. Pritiskom na ove tačke se preventivno deluje na glavobolju.

Smetnje pri varenju

Između kostiju palca i kažiprsta, s unutrašnje strane dlana, nalazi se područje povezano sa želucem. Redovnim tretiranjem ove tačake rešićete se svih želudačnih tegoba, poput pojačanog lučenja kiseline ili sporog varenja.

Pročitajte još: Sedam ČAROBNIH ČAJEVA koji mogu da zamene veštačku HORMONSKU TERAPIJU

Napetost i išijas

Tačka za masažu nalazi se na korenu srednjeg nožnog prsta. NJenom aktivacijom poboljšavamo rad išijasnog nerva koji je često slabije prokrvljen, uglavnom zbog nedostatka kretanja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas