· · Komentari: 0
SKIDAO GA S KOKAINA

Aca Lukas ŠOKIRAO! Arkan mi je tražio da UBIJEM čoveka, a onda dao papir i olovku i rekao: Vidi koliki ti je nos od ŠMRKANJA - napiši IME I PREZIME

Aca Lukas otkrio nepoznate detalje iz svog života i prozvao pola estrade u svojoj knjizi.

1624360205_lukas-i-arkan.JPG
Fptp: Ataimages/Novosti arhiva

Folker se u svojoj šokantnoj autobiografiji "Ovo sam ja" osvrnuo na prijateljstvo sa pokojnim komandantom Srpske dobrovoljačke garde i prepričao kako je došlo do toga da mu predloži da počini ubistvo.

- Jedan mangup mi je pretio, a Arkan mi je ponudio pomoć: " Uvedi ga u stan i pucaj mu u glavu, a onda mene zovi da diđem i sredim to", citirao je folker poznatog Komandanta u autobiografiji "Ovo sam ja".

Poznati gradski tip

 - Bila je neka žurka kod Arkana i dogovorili smo se da i ja dođem. U međuvremenu me pozvao jedan poznati gradski tip i tražio da te večeri pevam kod njega. 'Ne mogu. Dogovorio sam se sa Željkom', kazao sam. 'Ne dolazi u obzir. Boli me dupe za Željka! ', odgovorio mi je. '. Naravno, pevao sam kod Ražnatovićevih, a posle nekoliko dana u moju kuću je upao jedan klipan s uperenim pištoljem i pretio mojoj ženi i detetu. Poslao ga je sujetni gazda koji se i tako, preko mojih leđa, nadmetao sa Arkanom -  napisao je Lukas i dodao da se požalio Željku, koji mu je ponudio neobično rešenje problema:

- Pitao me je da li imam pištolj, odgovorio sam mu da nemam. 'Sad ću ti poslati pištolj. Pa kad onaj kreten dođe sledeći put, uvedi ga u stan i pucaj mu u glavu. Onda zovi mene da sredim to... ', rekao mi je. Zahvalio sam se na savetu, koji nisam prihvatio -  prisetio se folker tog događaja.

Aca je u knjizi otkrio i da je Arkan pokušavao da ga skine sa droge:

Aca Lukas se u knjizi osvrnuo i na rokerku Snežanu Mišković Viktoriju, sa kojom je počeo karijeru u njenoj grupi "Viktorija":

"Ona nam je zaista bila kao keva. Ali droga je uzela danak. Na koncertu u Centru "Sava" pala je na sceni. Toliko je bila smršala da je počela da se umotava u neki debeli šal kako bi vizuelno povratila kilažu. Nije mogla da podnese ubistvo svog tadašnjeg dečka Andrije Lakonjića... Viktorija je veliki borac. Uspela je da se izbori sa porokom i danas je potpuno čista. Ali posledice uvek ostanu..."

"Jedne večeri Željko me je pozvao telefonom: 'Komandant ovde! Dođi hitno. ' Noge su mi se odsekle. Nikad tako nije razgovarao sa mnom. Preispitivao sam se šta sam to zasrao, pa je toliko hitno. Otišao sam u hotel Jugoslavija, u noćni klub "Gral". 'Uđi, pi*ko, ovamo', rekao mi je Arkan i otvorio vrata kancelarije, a zatim dodao: 'Vidi koliki ti je nos od šmrkanja. Zašto se drogiraš? Evo ti papir i olovka. Napiši ko ti prodaje drogu.'

Lukas je obećao Arkanu da će manje da se drogira, ali nije želeo da otkuca svoje dilere.

"I kad su ga svi zvali Komandante, za mene je bio Željko"

Bez obzira na to što ga nije poslušao, komandant Srpske dobrovoljačke garde nastavio je da ga zove na svoje proslave.

"Arkan me je zaista voleo i poštovao, a ja ne mogu da objasnim zašto. Dok su ga svi ostali zvali "Komandante", za mene je bio - Željko. Događalo mi se da me pozove telefonom i kaže da dođem kod njega da sviram jer organizuje neku proslavu. 'Željko, imam zakazanu tezgu, zaista ne mogu. ' 'Nema problema. Biće prilike. ' Na tome se završavalo. Ne verujem da su drugi smeli da pomenu tezgu kad ih on pozove. A i zašto bi, kad je Željko bio galantan domaćin...", piše Lukas u autobiografiji "Ovo sam ja".

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.