Oglas
· · Komentari: 0
odmor

Spavate manje od 6 sati? Stručnjaci za san tvrde da ovu rutinu morate da menjate

Manje od 6 sati sna može imati ozbilje posledice.

1613311846_sleep-1209288_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Prema Nacionalnom institutu za neurološke poremećaje i moždani udar, dovoljno kvalitetnog sna neophodno je za naše zdravlje poput hrane i vode.

Pročitajte još: Doktori tvrde: Tuširajte se kratko, jer je duže od 15 minuta OPASNO

Sigurno vam se deavalo da od velike količine umora ne možete da zaspite iako vam se spava. Jednostavno ne možete da se isključite. 

Srećom, postoje načini kako da uvežbate svoj um i telo da biste više spavali. Istraživanja kažu da će nam odlazak na spavanje i minut ranije doneti dodatnih sat sna svaka dva meseca. To je dodatnih 6 sati sna svake godine. To je kratkoročno malo, ali ima mnogo vrednosti na godišnjem niovu.

Trudite se da spavate duže od 6 sati u toku noći.

Prema Američkom udruženju za spavanje, spavanje manje od šest sati noću može dovesti do toga da se osoba oseća umorno, razdražljivo i zaboravno. Dugoročni efekti su mnogo štetniji, pa mogu da dovedu do bolesti srca, gojaznosti, moždanog udara, slabog imunog sesitema.

Pročitajte još: Šta se događa sa kožom ako se NE TUŠIRATE svaki dan? Neće vam se svideti

Kako biste kvalitetnije i duže spavali potoje manje izmene koje treba da primenite u svojoj rutini. NJabolji način da se motivišete jeste da ugodite sebi prema preporukama Nacionalne fondacije za san, prenosi The List. 

Obucite udobnu pidžamu, stavite čistu posteljinu, dodajte mekane jastuke. Uz to krenite da čitate knjigu praćenu opuštajućom muzikom. Takođe, važno je da ne pijete kofein i alkohol pre odlaska na spavanje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas