Oglas
· · Komentari: 0

DA LI OVO MESTO KRIJE NOJEVU BARKU? Otkriveni zanimljivi tragovi, a arheolozi veruju da su KORAK BLIŽE ISTINI

Odavno se kao mesto gde je „skrivena” Nojeva barka pominje lokalitet Durupinar u Turskoj, a arheolozi veruju da su korak bliže da to i potvrde.

1699267407_253515_viber-image-2022-08-01-11-00-17-928_f.jpg
Foto: Novosti arhiva
Oglas

Naime, tim istraživača koji istražuje geološku formaciju na planini Ararat u Turskoj uzeo je uzorke stena i zemljišta i analizirao rezultate koji sugerišu da je to mesto formirano pre otprilike 5.000 godina, što bi se poklopilo sa vremenskim okvirom Velikog potopa koji je opisan u Bibliji.

Istraživači sa dva turska univerziteta počeli su da istražuju lokaciju pre skoro godinu dana, nakon što su otkrili dokaze u geološkoj formaciji koja ukazuje na ljudsku aktivnost koja se odnosi na period između 5500. pre nove ere do 3000. godine pre nove ere, prenosi „Dejli mejl“.

Pronašli su, između ostalog, tragove glinenog materijala, morskog materijala i ostatke morskih životinja.

Međutim, iako se geološka formacija Durupinar dugo pominje kao potencijalno mesto gde se nalazi barka, mnogi naučnici napominju da znaci ljudske delatnosti na tom mestu još uvek ne potvrđuju autentičnost biblijske priče.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas