· · Komentari: 0
NEVEROVATNO

Nova METODA tajnih službi: Prisluškuju vas preko SIJALICA, evo i na koji NAČIN

Nova metoda tajnih službi uveliko se koristi

priluskivanje1.jpg
Foto: Piksabej

Tajne službe pored već gomile načina za prisluškivanje imaju još jednu metodu - snimanje razgovora uz pomoć obične sijalice - bez mikrofona, mobilnih telefona ili drugih uređaja koji obaveštajcima inače olakšavaju posao.

Pročitajte još: Kralj Milutin je podigao 40 zadužbina, a jedna je U SRCU JERUSALIMA: Za praznik Svetog Save liturgija je na SRPSKOM

Na izraelskom univerzitetu Ben Gurion iz Negeva razvijena je tehnika koja se zasniva na tome da se posebnim uređajem, koji su nazvali lampfon, snima svetlost u neposrednoj blizni zvučnog izvora (mesta gde se razgovara) koja u sebi sadrže fine vibracije i pretvara ih ponovo u zvuk koji se može snimiti i preslušati.

Sijalica novi prisluškivač

Dok pričamo, zvučni talasi koje proizvodimo, utiču na sijalicu (uslov je da bude od onih starih sa topljivim vlaknom), i to onda za posledicu ima da svetlost koju ona emituje nije konstantna već u sebi, u nekim delovima spektra, ima zabeleženu vibraciju koja zavisi od zvuka. Lampfon je dovoljno osetljiv, naravno uz posebno razvijen softver, da sve to zabeleži i onome ko ga ima omogući da sluša razgovor bez mikrofona.

Pročitajte još: 1999. otkriveno SVETILIŠTE: Staro je 4.300 godina, a kraj drvenih stubova pronađene su lobanje dece i žena

Ova tehnika je posebno pogodna kada posao prisluškivanja treba odraditi "na brzinu". Trenutno je, kako tvrde istraživači koji su razvili ovaj sistem, da lampfon od sijalice bude udaljen do 25 metara jer je preko ove udaljenosti potreban znatno osetljiviji uređaj i dobra optička vidljivost.

- Lampfon optički vraća zvuk putem elektro-optičkog senzora koji je usmeren na sijalicu - objašnjava se u studiji naučnika koja je za potrebe izraelske obaveštajne službe razvijala ovu metodu.

Pročitajte još: JAUK I DANAS ODZVANJA! U ovoj crkvi u Srbiji se niko NE VENČAVA I NE KRŠTAVA, a iza svega se krije UŽASNA PRIČA

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.