Oglas
· · Komentari: 0
KRIMINAL

JEZIVO: Da li ste čuli za CRNI muzej i da li znate gde se nalazi?

Temelji najozloglašenijeg muzeja na svetu postavljeni su 1874. godine.

1609516876_quintmaska.PNG
Foto: Youtube/ screenshot The Quint
Oglas

Ako volite serijal Tonija Parsonsa o detektivu Maksu Vulfu ("Laguna" je objavila šest) sigurno ste primetili da u svakoj knjizi spominje mračnu "Sobu 101" koja se nalazi u luvenoj Ulici Sevil Rou 27. Sigurno bi dali sve da zavirite u tu sobu...

Pročitajte još: Iako je produžen rok za objavljivanje NAJBOLJE snimljene NLO letelice procurio nov! (VIDEO)

Više od 600 predmeta izloženo je u Crnom muzeju u Londonu. To nije obična izložba i nije običan muzej. Reč je istoriji kriminala u jednoj od najvećih i najvažnijih metropola na svetu.

Pismo iz pakla
Najveća "zvezda" muzeja je pismo Džeka Trboseka posle kojeg više nije počinio ni jedan zločin. Do danas nije utvrđeno da li je original ili su ga napisali - novinari!

Tačnije, ova izložba tri veka nije bila dostupna javnosti, već su predmeti čuvani u "Sobi 101". Policija, Skotland Jard je stvari i dokaze koji su vezani za najveće svetske kriminalce čuvala i koristila za edukaciju mladih policajaca.

Muzej je otvoren tek pre nekoliko godina, 2015. godine, i odmah je osvojio srca turista i stanovnika Londona. Posetioci mogu da vide dosijee kriminalaca, maske koje su lopovi nosili, oružje koje su gangsteri koristili, vešala kojima su obešeni posle suđenja i mnogo toga.

Foto: Youtube/ screenshot  The Quint

- Muzej pokazuje istoriju Metropolitan policije, ali posetioci najviše žele da čuju priču o zloglasnim zločincima poput serijskog ubice Denisa Nilsena - kaže Džeki Keli, kustos Crnog muzeja.

Deci su najzanimljiviji policijski automobili, ali i posmrtne maske, kao i deo o digitalnom kriminalu. Naravno, svi pitaju za Šerloka Holmsa, iako nije postojao.

Pročitajte još: JEZIVO: Ronilac je bio ZGROŽEN onim što je video u podrumu, a sada je to Gradska kuća

U Crnom muzeju se mogu videti i mnogi špijunski gedžeti poput špriceva sa drogom za omamljivanje, kišobranom sa smrtonosnom strelicom i slično. Prikazani su i filmovi hapšenja, kao i fotografije kako je policija radila u protekla tri veka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas