· · Komentari: 0
ŽIVOTNA PRIČA

Zatrudnela je sa 12 godina, porodica ju je ostavila da umre: Sudbina joj je namenila DRUGAČIJI KRAJ! (VIDEO)

Ako vas odvedu od kuće, stave u kanu i ostave na Kaznenom ostrvu bez žive duše, zar ne biste bili preplašeni? Upravo to je doživela Mauda Kjitaragabirve od strane svoje porodice zato što je zatrudnela.

1598259929_Capture5.JPG
Foto: Printskrin / Facebook / BBC World Service

Mauda je trebalo da umre na malom ostrvu na jezeru Bunjonji u jugozapadnoj Ugandi. Imala je samo 12 godina.

- Slušala sam o drugim devojkama koje su poslate na Kazneno ostrvo, ali je to bilo baš davno. Čula sam da ako devojka zatrudni, baciće je tamo. Činilo se da me je sotona iskušavao i da sam zatrudnela, pa su me odveli tamo - priča Mauda.

Pročitajte još: TUGA: Našao je PISMO ČETIRI DECENIJE posle SMRTI ŽENE: Dok je čitao, suze su lile

Na trudne neudate devojke se u ovom delu sveta ne gleda kao na potencijalne supruge. Gubitak miraza značio je da devojka više nema nikakvu vrednost za porodicu.

Ubrzo je izgubila bebu

- U ono vreme niste mogli da se oduprete. Ako biste pružili otpor, pretukli bi vas. Provela sam na ostrvu 4 noći. Bila sam užasno gladna. Umirala sam. Trudnoća je još bila rana, i nakon što sam stigla tamo izgubila sam bebu - nastavlja Mauda kroz suze.

Lokalni muškarci koji nisu mogli da priušte miraz dolazili bi do ovog ostrva da nađu sebi ženu.

Pročitajte još: PRIČA BEOGRADSKOG TAKSISTE: "Pozajmio sam komšiji 1.000 evra, a onda mi je usred noći NEKO POKUCAO NA VRATA!"

- Božijom milošću, došao je čovek, bio je ribar i rekao mi da će me povesti svojoj kući. Bila sam malo sumnjičava. Pitala sam ga da li me obmanjuje da bi me bacio u jezero. Ali odgovorio mi je: ‘Ne, vodim te kući’. I doveo me je - priseća se tog presudnog trenutka ova žena.

Mauda je živela sa suprugom do njegove smrti 2001. godine. Stvorili su porodicu sa šestoro dece.

Pročitajte još: Ovaj PAR SE VENČAO U BOLNICI: Bio je na IVICI ŽIVOTA, a posle 7 meseci dobio je NOVO SRCE (FOTO)

- Obožavao me je. Zaista me je voleo i brinuo o meni. Rekao mi je: ‘Uzeo sam te iz divljine i neću dozvoliti da više patiš’ - završava svoju neverovatnu životnu priču Mauda.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.