Oglas
· · Komentari: 0

Ako vidite ZMIJU na putu to će vam doneti nesreću: Ovo narodno verovanje plaši mnoge, a evo šta treba da uradite u toj situaciji (FOTO)

Ukoliko ste sujeverni, zaustavite crne misli na ovaj način

1655111578_snake-419043_960_720.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Kod nas postoje mnoga verovanja, a ono vezano za zmije, najviše plaši ljude koji žive u kućama. Mnogi veruju da samo pojavljivanje zmije u dvorištu kuće predviđa nesreću. Moguće je da se radi i o zmiji koju nazivaju čuvarkuća, ali to ne umanjuje zloslutnost. Verovalo se da je ta zmija otelotvorenje predaka, bele boje, koja se pojavljivala samo kada će se desiti nešto loše, kako bi upozorila ukućane. 

Kada vidite zmiju ispred sebe potrebno je da tri puta glasno izgovorite svoje ime i odete. Prema starom verovanju, ako uradite ovo, više se nikada nećete susresti sa zmijama. 

Foto: Pixabay

One se uvek vezuju za nešto loše i negativno, a većina ih se i plaši. Nikako nije prijatno da ih sretnete, posebno jer su ujedi nekih zmija otrovni, ponekad čak i smrtonosni. Takođe se veruje da ukoliko ubijete zmiju to može doneti najveću tragediju koja može da vas zadesi. Verovanja su različita, a rasprostranjeno je i ono koje kaže da ako vidite mnogo zmija na jednom mestu u proleće, leto koje predstoji će biti veoma toplo.

Pročitajte još: Vernici slave DUHOVSKI PONEDELJAK: Danas je crveno slovo i ovi poslovi se ne rade

Neki više, neki manje veruju u ove priče koje uglavnom dolaze iz ruralnih krajeva i koje su se prenosile sa generacije na generaciju. Ako ste sujeverni svakako vas ništa neće koštati da pokušate da oterate nesreću na ovaj način. 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas