Oglas
· · Komentari: 0

KAO GUMICOM OBRISANI: Ni traga ni glasa od princa Harija i Megan Markl na zvaničnom kraljičinom sajtu Komonvelta

Sav rad se nije isplatio...

1676627625_profimedia-0744839560-Hari-i-Megan-naslovna-1.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Princ Hari i Megan Markl su u potpunosti uklonjeni sa veb stranice Queen's Commonwealth Trust, nakon ponovnog pokretanja ove nedelje, što dokazuje koliko daleko je kraljevska porodica spremna da ide, da bi ''ispravili istoriju''.
Vojvodkinja i vojvoda od Saseksa su zapravo bili predsedavajući kraljičinog Commonwealth povereničkog fonda, pre nego što su se povukli sa svojih zvaničnih kraljevskih dužnosti 2020. Nakon ribrendinga organizacije, oni su potpuno izbrisali svaki trag kontraverznih Saseksovih sa sajta.

Najavljujući pokretanje nove veb stranice na Tviteru, organizacija je podelila sledeće:

'' Naša nova redizajnirana veb stranica je sada aktivna. Zahvaljujući važnom radu mladih lidera širom Komonvelta, pripremili smo neverovatne priče za vas. Molim vas odvojite trenutak da to proverite, i recite nam šta mislite''.

Brzim pogledom na platformu, jasno se vidi da se osnivači Archvel fondacije, Hari i Megan, nigde ne pominju. Takođe, nisu pomenuti ni u delu organizacija koje podržavaju. Mnoge poznavaoce ovo ni ne čudi, jer su Saseksovi imali veoma oštre kritike na račun Komonvelta u svojim doku-serijama. U jednoj od epizoda, kritički su se osvrnuli na ''institucionalni rasizam'' i komplikovanu istoriju zemalja Komonvelta, kao i njenu pravu suštinu:

'' Britanija je iskalkulusala da je ovim zemljama dopušteno da ostvare nezavisnost, na način da se zaštite njeni komercijalni i kapitalistički interesi. Tako je nastao ovaj privilegovan klub nazvan Commonwealth. On je i dalje opisan kao '' klub prijatelja koji dele iste vrednosti''. Pronalazim ovaj jezik veoma problematičnim. Ponekad nazivam ovu organizaciju 'Empire 2.0' jer je zapravo to'', kaže narator u jednom delu dokumentarca.

 

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas