Oglas
· · Komentari: 0
LEPOTANI

Od DISKO auta je svima ZASTAJAO DAH: Stavite slušalice! (VIDEO)

"Alfa Romeo" je imao mnogo zanimljivih modela, ali ovaj je privlačio pažnju svaki put kada bi prošao ulicom!

1602764689_alfa-romeodisko.PNG
Foto: Youtube/ screenshot Gumbal
Oglas

Čuveni njujorški disko klub "Studio 54" otvren je 1977. godine, ali je disko muzika do tada uveliko harala svetom. Grupa "Bi Džiz" je osnovana 1958. godine i narednih decenija su s pravom dobili nadimak "disko kraljevi".

Pročitajte još: Možete da ga kupite iz fotelje ali samo ako ste veoma brzi jer ih ima svega DESET!

Ručni rad Foto: Youtube/ screenshot Gumbal

Međutim, da li ste znali da je 1953. godinama ulicama krstario disko-auto? Reč je o modelu poznatom pod imenom "Alfa Romeo Disco Volante" koji je harao Milanom i terao ljude da se okrenu za njim.

Jedan od najređih automobila ikada!

Ovaj auto je jedan od najlepših i ujedno najređih automobila svog vremena. Naime, postoji samo osam modela ovog kupe lepotana, a sedam je urađeno prema zahtevima vlasnika.

Pročitajte još: Pogledajte kako je "Pežo" još od 1941. pravio električne automobile (FOTO)

Ime ovog automobila u prevodu znači "leteći disk", što je ovaj sportski auto i bio. Deset godina kasnije u Italiji je snimljen naučnofantastični film pod istim imenom, ali glavni lik nije automobil.

Pročitajte još: Da li ste znali da je prvi vozač automobila bila ŽENA? (FOTO)

Studio 54" je radio do 1986. godine, a "disko violante" danas može da se kupi za nešto manje od 200.000 evra. Međutim, "muzika" koju motor ovog automobila proizvodi vredi taj novac!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas