· · Komentari: 1

Optička iluzija ostavlja gledaoce U ČUDU – možete li da pogodite ŠTA SE KRIJE IZA „JEDNOSTAVNE“ SLIKE?

Iluzija zbunjuje gledaoce, jer se mnogi muče da pogode šta se krije iza nje

1649406371_554979897.jpg
Foto: Printskrin/Reddit

Umetnik Iv Laper je tvorac iluzije koja je na Redditu opisana kao „jednostavna, ali briljantna iluzija.“

Desetine korisnika Reddita komentarisalo je iluziju, dele svoje uvide i kako ih je slika prevarila.

„Zaista mi je trebao trenutak. Zaista je to jednostavna, ali efikasna iluzija“, javio se drugi korisnik.

„Prvo sam pomislio da je to metalni rad i pokušavao sam da razumem kako se drži na mestu. Tako jednostavan i upečatljiv. Volim kako je geometrija očaravajuća,“ napisao je jedan korisnik Reddita.

Pročitajte još: Optička iluzija od koje je mnoge ZABOLELA GLAVA: Da li možete da otkrijete šta se dešava sa NJIHOVIM NOGAMA

„Ugao svetlosti i nagiba moraju biti 60 stepeni da bi trougao bio jednakostraničan. Vreme – savršeno“, napisao je drugi.

"Moj 10-godišnjak je to shvatio za oko 10 sekundi. Trebalo mi je duže", napisala je druga osoba.

U stvarnosti, iluzija je fotografija četiri drvene daske naslonjene na zid.

Daske su nagnute pod istim uglom, jedna ispod druge.

Uz ugao sunca koji pada tačno, senke bačene od drvenih dasaka stvaraju trouglove savršenog izgleda.

BONUS VIDEO:

 
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.