Oglas
· · Komentari: 0
PRIČE O TITANIKU

Pet činjenica o TITANIKU koje možda niste znali! Šta je pomoglo glavnom kuvaru da preživi? (FOTO)

Titanik (1997) je bio najskuplji film svog vremena i još uvek je među tri najbolje kotirana filma što se tiče zarade. Zarobio je srca mnogih i ostao je aktuelan do danas. Dajemo vam spisak od 5 činjenica u vezi filma, koje možda niste znali.

1621001418_Untitleda.png
FOTO: Printskrin/ Jutjub/ Fildagrejt
Oglas

1) Stariji par koji je ležao u krevetu dok je brod tonuo zasnovan je na stvarnim ljudima

Stariji par prikazan kako leži u krevetu dok muzičari sviraju i voda ulazi u sobu, zasnovani su na stvarnim ljudima. Putnici u pravom Titaniku bili su Isidor i Ida Štraus, a njihova ljubavna priča je dirljiva poput one koju su imali Džek i Rouz. Bili su u braku 40 godina i svedoci kažu da im je zbog starosti bilo dozvoljeno da uđu u čamac za spasavanje, ali Isidor je odbio da uđe pre nego što su sve žene i dete napustile brod. NJegova supruga odlučila je da ostane sa suprugom i poslednji put su viđeni na palubi čamca kako sede na par ležaljki držeći se za ruke dok oboje nisu poginuli.

Pročitajte još: Ovo je NAJTIŠE MESTO na svetu: Nakon 30 minuta u ovoj sobi počinjete da ludite! (FOTO/VIDEO)

2) Portret Rouz i skice u Džekovoj svesci, nacrtao je Džames Kameron

Na Titaniku postoji nekoliko kultnih scena kojih se svi sećaju. Džekovo skiciranje Rouz definitivno se smatra jednim od onih dirljivih nezaboravnih trenutaka. Ali na crtežima izbliza koji prikazuju rad olovkom ne vidimo Dikapriovu ruku, već ruku Kamerona. Džejms Kameron nacrtao je ne samo portret Rouz, već i sve skice u fascikli koju je Džek nosio sa sobom. I to nije sve; Dikaprio je dešnjak, dok je Kameron levoruk, ali ovaj mali detalj režiseru nije skrenuo s uma i slika je u postprodukciji preokrenuta kako bi se održao kontinuitet i kako bi se osiguralo da ništa ne razbije iluziju da je Džek pravi umetnik .

Pročitajte još: Pitali smo knjižare ŠTA SRBI ČITAJU: Zabranjena "Knjiga o Milutinu" ponovo dobija publiku, a OVO su najtraženije knjige!

3) Tepihe za filmski set napravili su isti proizvođači koji su ih napravili za pravi Titanik

Veći deo dekora na setu je rekonstruisan kako bi bio što realniji i istorijski tačan. Kameron je insistirao na korišćenju pravih tapeta, kristalnih lustera, postavljanju olovnih prozora i utiskivanju malih ili nevidljivih predmeta logotipom Vajt Star Lajna. Takođe je nagovorio firmu koja je pravila tepihe za pravi Titanik, BMK-Stodard iz Engleske, da napravi tepihe za film. Proizvođači su još uvek imali uzorke originalnog tepiha i mogu se videti u glavnom salonu na dnu Velikog stepeništa, u hodnicima i apartmanima.

Pročitajte još: Da li znate ko su VELES, LADA i SVAROG? Zaboravljeni likovi prošlosti (FOTO/VIDEO)

4) Kameron je imao samo jednu priliku za snimanje scene poplave velikog stepeništa

Veliko stepenište na setu izgrađeno je poput pravog stepeništa koje bi, pod naletom vode, pretrpelo veliko oštećenje. Izgrađeno je znajući da će biti uništeno. Kada brod počne da tone, soba sa Velikim stepeništem poplavljena je vodom. Da bi uništavanje stepeništa bilo dramatičnije, na njega je bačeno 90.000 galona (oko 340.000 litara) vode. Produkcijski tim je znao da imaju samo jednu šansu da naprave snimak, jer bi ovoliko vode potpuno uništilo set.

Pročitajte još: Pronađene MISTERIOZNE građevine u Saudijskoj Arabiji - Starije i od egipatskih piramida! (FOTO/VIDEO)

5) Šef kuhinje iz filma je zasnovan na stvarnoj osobi koja je najverovatnije preživela zbog količine alkohola koju je prethodno konzumirao

Kuvar kojeg vidimo kako pije iz čuture pored Džeka i Rouz dok je brod tonuo zasnovan je na stvarnoj osobi. Čarls Džon Džouhin bio je englesko-američki kuvar i zapažen je po tome što je preživeo u ledenoj vodi dva sata, što je mnogo. Bio je poslednji preživeli koji je napustio Titanik dok se penjao na sigurnosnu ogradu na spoljnoj strani broda i samo je čekao da se spusti kao u liftu. Objasnio je da efekte hladne vode nije osetio, verovatno zbog konzumiranog alkohola.

Pročitajte još: Lekcija iz LJUDSKOSTI! Pogledajte šta je uradio ovaj sportista pred samim ciljem! (FOTO/VIDEO)

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas