Oglas
· · Komentari: 0

TEST KOJI SU SASTAVILI NAJBOLJI PSIHOLOZI: Može da pokaže koliko ste (ne)zrela ličnost

Zrelost funkcioniše kao neki čarobni plašt spram života i ubičajnog kontigenta nedaća i problema koji on sa sobom nosi

1706795014_shutterstock_2283738385.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Zrelost jedne ličnosti prilično je kompleksna tema, ali može da se objasni na jednostavniji i kraći način. Naš čuveni psihijatar Vladimir Đurić objasnio je šta nas to čini zrelom odnosno nezrelom osobom. Kriterijum su četiri rečenice koje je naveo - u zavisnosti od toga da li se u životu rukovodite njima odnosno da li živite u skladu sa tim smernicama ili ne, spadate u (ne)zrelu ličnost.

Naša zrelost se poprilično lako može izmeriti po tome koliko sledećih nekoliko rečenica procentualno važe za nas:

1. Strpljen spašen...

2. Ne mora sve u ovom univerzumu biti onako kako sam ja zamislio.

3. Ne mora svako da me hoće a ako me već neće to ne znači da generalno ne valjam... i ne može da me definiše, niti predominantno utiče na moju životnu sreću.

4. Lako je biti srećan kad ti dobro ide, pa to bar može svako... nije u tome poenta...u metnost življenja je preteći i nastaviti u pravcu koji si apriori zacrtao i kad ti ne ide.

Zrelost funkcioniše kao neki čarobni plašt spram života i ubičajnog kontigenta nedaća i problema koji on sa sobom nosi i koje svakog kad tad snađu i koje najčešće nisu ništa lično.

U skladu sa onom starom norveškom poslovicom da nema lošeg vremena već samo loše garderobe... 

Nema boljeg kaputa za životne zime od zdravog razuma.

Da li ste vi položili test zrelosti?

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas