Oglas
· · Komentari: 0
ODLUKE

TOP lista: Promena života je novogodišnja ŽELJA broj 1, a treća je neostvariva

Za svaku novu godinu donesemo neku odluku i - odustanemo.

1608974531_Depositphotos_324988886_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Statistika kaže da gotovo 90 odsto pripadnica lepšeg pola svake godine u ovo vreme donosi odluke za narednih 365 dana, ali da samo 27 odsto njih iste sprovede ili bar pokuša da "prebaci" iz teorije u praksu.

Muškarci su tu manje ambiciozni, tek polovina njih načelno osmisli šta bi voleli da ostvare u narednom periodu, a pre svega - šta više ne žele da rade i na šta da pristaju. Ponekad je to mnogo mudriji pristup, jer stručnjaci kažu da nam postavljanje previše ciljeva stvara stres koji nas sprečava da se opustimo i budemo stvarno srećni.

Pročitajte još: Koristite nos pametno: Za lenjivice jagoda, a da bi SMRŠALI mirišite OVO voće!

Zanimljivo je da se na prioritetnoj listi ženskih ambicija uglavnom nalaze odluke o promeni životnog stila, odnosno prelasku na zdrav režim ishrane i bavljenje sportom, dok je muškarcima važno da počnu više da zarađuju, ali i da uštede za bolji auto ili tehniku.

Promena životnog stila je prva želja.

Stručnjaci kažu da nije loše da razmislimo o tome šta bismo želeli da nam se dešava u narednoj godini, ali da to ne bude po principu velikih očekivanja, nego da se potrudimo da stvarno budemo srećni tako što ćemo se držati jednostavnih, humanih i lako ostvarivih stvari. Pa tako, ukradite neke od "običnih" ideja.

Pročitajte još: Tinejdžeri OPTEREĆENI onim šta o njima misle drugi! A evo na šta još to utiče

  • Trudiću se da više vremena provodim sa ljudima koje volim, a da raskrstim sa "toksičnim" osobama iz svog okruženja.
  • Povremeno ću odvajati trenutke samo za sebe.
  • Pokloniću stvari koje nisam nosila više od godinu, jer znači da mi nisu ni potrebne, a nekog će možda usrećiti.
  • Više ću se šetati, a manje "sedeti" na društvenim mrežama.
  • Svakog dana ću sebe nagraditi komplimentom za nešto što sam uradila - na poslu, u kuhinji, u odnosu sa ljudima...
  • Ako sam nesrećna u ljubavi, reći ću to partneru, a ne da probleme guram pod tepih.
  • Radiću na tome da pronađem bolji posao umesto da se svakog dana žalim da sam nezadovoljna.
  • Smisliću novi hobi kojem ću se posvećivati kad god imam vremena ili me napadnu mračne misli.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas