Oglas
· · Komentari: 0

ZAŠTO SE KAŽE "ŠIO MI GA ĐURA"? Izraz se često koristi, ali ovo sigurno niste znali (FOTO)

Izraz "šio mi ga Đura (dobro mi ga skroji)" danas se upotrebljava kad hoćete da kaže da u nešto ne verujete

1713435377_123.jpg
Oglas

Međutim, nekada se ovaj izraz zaista odnosio na odelo koje je dobro sašiveno i to u krojačkoj radnji Đure Janošević, koja je osnovana 1889. godine u beogradskoj Knez Mihailovoj ulici.

NJegove mušterije su bili imućni Beograđani koji su želeli da im odela pasuju pod konac, kao salivena, da ni milimetar ne odstupaju od idealnog. I Đura je sve to umeo da skroji. Ponosni vlasnik novog odela šepurio bi se gradom, a na pitanja poznanika gde je ga je pazario, još ponosnije odgovarao: "Šio mi ga Đura!".

Ipak Đurina odela nije svako mogao sebi da priušti, a bivalo ih je sve više koji su govorili da im ga je baš Đura šio, te se izraz u narodu s vremenom ustalio za nešto što je malo verovarno, kao reakcija za neubediljivo objašnjenje.

(Blic)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas