Oglas
· · Komentari: 0
LEK IZ PRIRODE

Crni luk ZLATA vredi! Rešava visok KRVNI PRITISAK i bori se protiv GLAVNOG UZROKA RAKA

Priroda ima rešenje za problem sa kojim se bori svaki drugi čovek koji uđe u zrele godine

1610465905_onion-1565604_960_720.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Kora crnog i crvenog luka sadrži kvercetin, veoma moćan pigment. On sprečava zapušavanje krvnih sudova i smanjuje hipertenziju. 

Pročitajte još: Umor, nestabilna težina, problemi sa zdravljem: Šta sve ukazuje na to da se malo krećemo?

U svojim slojevima, luk sadrži mnoštvo vitamina kakvi su vitamin C i E, minerali, magnezijum, gvožđe i kalcijum. Ovo implicira da ima antibakterijska, antikancerogena i antigljivična svojstva.

Prema nekim istraživanjima, ljuske crnog luka mogu da se koriste kao dodatak bilo kojoj dijeti, jer sadrže velike količine nerastvorljivih vlakana

Sadrži i flavonoide, moćne antioksidanse koji uništavaju slobodne radikale.

Naučna istraživanja
Poslednja istraživanja naučnika sa Univerziteta u Madridu pokazala su da je luk delotvoran kod kardiovaskularnih oboljenja i da smanjuje rizik od novih oboljenja srca.

LJuske crnog ili crvenog luka doprinose sprečavanju starenja celokupnog organizma zbog povećane količine vitamina E u svom sastavu. LJuske luka će poboljšati celokupno zdravlje i smanjiti rizik od gojaznosti, a posledično i raka debelog creva, dijabetesa tipa 2 i gastrointestinalnih problema. 

Pročitajte još: Miteseri, akne i ostala ZLA na licu: Tri ZAKONA koja moraju tinejdžeri da poštuju

LJuska luka sadrži i veliku količinu biljnih vlakana. Prema nekim istraživanjima, ljuske crnog luka mogu da se koriste kao dodatak bilo kojoj dijeti, jer sadrže velike količine nerastvorljivih vlakana.

Kvercetin kao glavni sastojak kore crnog luka je moćan antioksidant koji se bori protiv slobodnih radikala, koji su jedan od glavnih razloga nastanka raka

Nerastvorljiva vlakna su korisna za normalne i peristaltičke pokrete debelog creva. Ona pomažu i u uklanjanju toksina iz crijeva, a takođe imaju sposobnost i da balansiraju nivo pH vrednosti.

Pročitajte još: ŠETAJTE se samo 30 minuta dnevno i rešite se MNOGIH bolesti

Zbog sadržaja vitamin C, kora crnog luka jača imunitet celog organizma, i svojim antimikrobnim delovanjem odlično leči i prehladu.  Kora od luka je korisna kod upale grla, laringitisa, upale desni, stomatitisa, jer ima antibakterijska svojstva.

Neka ispitivanja pokazala su da je učinkovit i kod onkoloških oboljenja. Naime, kvercetin kao glavni sastojak kore crnog luka je moćan antioksidant koji se bori protiv slobodnih radikala, koji su jedan od glavnih razloga nastanka raka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas