Oglas
· · Komentari: 0
ishrana

Idelana za tople dane: DINJA je voće koje možemo da jedemo koliko god želimo

Dinja je mnogima omiljeno voće zbog specifičnog ukusa, ali je takođe veoma hranljiva i može veoma blagotvorno delovati na vaše zdravlje.

1623353428_Depositphotos_121787738_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Izuzetno je bogata vitaminima i mineralima. Sadrži veliki procenat vitamnina C, B, beta-karotena, kao i kalcijuma, magnezijuma, fosfora i gvožđa.

Dinja i zdravlje

Sok dinje stimuliše rad bubrega, reguliše krvni pritisak, a visok nivo vlakana pomaže varenju. Možete je jesti koliko god poželite, a ovo su razlozi zbog kojih je treba jesti što češće. Dinja ne goji, pa je idealan obrok ako želite da smršate - 100 grama dinje sadrži tek 34 kalorije, pa može da vam bude odlična užina tokom letnjih meseci.

Pročitajte još: Koliko dugo JAJA smeju da stoje u FRIŽIDERU, a da se ne pokvare?

Zbog velike količine vitamina C koji je važan za proizvodnju kolagena dinja povoljno utiče i na izgled kože lica i tela.

Dinja ne goji, pa je idealan obrok ako želite da smršate - 100 grama dinje sadrži tek 34 kalorije pa može da vam bude odlična užina tokom letnji meseci.

Pročitajte još: TRIK od pet sekundi: Proverite da li je meso u prodavnici sveže ili pokvareno

U narodnoj medicini dinju se koristi za uklanjanje upale žučnih i mokraćnih puteva, kao i kod uboda, opekotina i terapije bola. Parče hladne dinje umiriće bolno mesto. Kako bi dinja bila lakše svarljiva možete je jesti sa dodatkom soli il bibera.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas