· · Komentari: 0
PROVERA

Proverite da li je meso u prodavnici sveže ili pokvareno pomoću TRIKA od pet sekundi

Jednostavno i lako saznajte da li je meso koje kupujete sveže

1647618929_meso-1.jpg
Foto: Pixabay

Pre nego što odlučite da u prodavnice stavite meso u korpu, potrebno vam je svega pet sekundi da proverite njegovu svežinu.

Pročitajte još: Kako lako ukloniti mrlje od tvrde vode? Jednostavan trik da STAKLENE ČAŠE blistaju kao nove

Poznato je da meso u prodavnice stiže u raznim oblicima i da često ni ne znamo koliko dugo stoji tamo, kako biste prepoznali da li je sveže i kvalitetno primenite ovaj trik. Prema rečima Elizabete Rosicki iz Nemačkog poljoprivrednog centra, kvalitetno meso mora da sadrži ultramišićnu mast,  a to možete prepoznati na mesu po belim prugama, koje liče na vene, odnosno meso izgleda prošarano. 

Kada kupujete meso u pakovanju, obavezno morate da pazite da u njemu nema vode, jer ukoliko leži u krvavoj vodi, znači da je staro.

Boja mesa

Idealna boja zavisi od vrste mesa. Teletina bi morala da bude svetla, a ne bela, baš kao i pileće meso, dok govedina treba da bude srednje crvena, ali ne pretamna. Svinjetina bi trebala da bude svetlo ružičasta.

Čvrstoća mesa

Ako ga pritisnete prstom, ono mora da se brzo vrati u svoje originalno stanje i ne sme da ostane nikakvo udubljenje, dok površina mesa mora da bllista.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.