· · Коментари: 0

Камилица и црно вино за затегнуто лице: Садрже моћну супстанцу о којој се мало прича!

Искористите флаваноиде, који су познати по антиупалном и подмлађујућем дејству.

1627458728_pjimage--6-.jpg
ФОТО: Пиксабеј

Уколико тражите природан начин да подигнете имунитет, флаваноиди су идеално решење.

Флаваноиди су природно јачи од свих традиционалних атиоксиданаса, о којима редовно слушате. 

Прочитајте још: Колико је здрав МАНГО? Егзотично воће које ретко једемо

Моћна супстанца

Флавоноиди спречавају оштећење слободних радикала својом антиоксидативном активношћу и уклањају слободне радикале у целом телу. Блокирају стварање хемикалија које узрокују рак.

Такође, спречавају синтезу и ослобађање једињења која могу да подстакну упалу.

Могу бити од користи колагену, најзаступљенијем протеина. Флавоноиди имају јединствену способност умрежавања колагених влакана, што ојачава матрицу везивног ткива у целом телу. То укључује држање ткива заједно ( посебно тетивама, лигамената и хрскавице). Када наша тела доживе упалу, уништава се колаген, тако да флавоноиди могу да помогну у том случају. 

Колаген је задужен и за еластичност и здравље коже и треба да га уносите што више јер је задужен за младолик изглед.

Фото: Пиксабеј

Исхрану употпуните намирницама са листе и обезбедите довољан унос флаваноида.

Храна која садржи флаваноиде

  • Лук
  • Грожђе
  • Бобичасто воће
  • Зелено, лиснато поврће
  • Црвено поврће (црвена љута паприка, црвени купус, бросква)
  • Зачинско биље (першун, мајчина душица, орегано)
  • Цитруси
  • Махунарке
  • Чај од камилице и црно вино
  • Природна чоколада, без шећера и заслађивача
     

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.