Oglas
· · Komentari: 0
NARODNA MEDICINA

Zlata vredni saveti velikog duhovnika OCA TADEJA: Protiv gastritisa i reume može da pomogne ovaj ČAJ

Kako se prepričavalo po manastirima, otac Tadej je išao kod lekara, ali za njegovo stanje nije bilo leka koji bi ga u potpunosti izlečio...

1646350975_otac-tadej.png
Foto: YouTubeScreenshot/Duhovnik Biblioteka
Oglas

Veliki duhovnik 21. veka, otac Tadej imao je hroničnih problema sa reumom, koja mu je uzrokovala nesnosne bolove u zglobovima, kao i od zakrčenja vena. Kako se prepričavalo po manastirima, išao je kod lekara, ali za njegovo stanje nije bilo leka koji bi ga u potpunosti izlečio. Tada se okrenuo narodnoj medicini, odnosno receptu koji je pronašao u knjizi o lekovitom bilju.

Pročitajte još: Bio je vrlo drzak i smeo, a uvek je držao do svoje reči: Da li znate ko je bio srpski Robin Hud?

- Bila neka lekarka u Beogradu, neka sestra Borka, po njenom uputstvu ja sam godinama išao u banju, zbog reume i gastritisa. Ne pomaže banja, samo malo ublažava. Lekovi isto tako. Pa mi je dodijala ta banja. Ponekad sam išao dva puta godišnje. Pa reknem da više neću ići, pa šta bude neka bude. Ali stara bolest, desna ruka mi se bila dva puta ukočila. A doktor kaže: vežbaj, čoveče, izgubićeš i drugu ruku – prepričao je starac Tadej na jednoj od svojih propovedi u srpskim manastirima.

Uprkos svim medicinskim preparatima i banjskom lečenju, otac Tadej je tvrdio da mu nijedan lek nije pomogao kao čaj od crne ribizle...

Uprkos svim medicinskim preparatima i banjskom lečenju, otac Tadej je tvrdio da mu nijedan lek nije pomogao kao čaj od crne ribizle. Naime, u jednom od njegovih knjiga o lekovitim travama pronašao je preparat jednom lekara iz Pariza, koji je narodnim lekom spasio reumatičnu i gotovo nepokretnu pacijentkinju. Prema besedi oca Tadeja, on joj je davao da pije čaj od listova crne ribizle, i potpuno je izlečio. Tada je kazao svom bratu da ide u rasadnik i da kupi koliko može, sadnica crne ribizle. 

Pročitajte još: Misterija Stounhendža je KONAČNO REŠENA - stručnjaci uspeli da otkriju čemu je služio (FOTO)

- I čim je prolistao, ja odmah počnem da pijem čaj. U pola litre stavi se 10-20 liski, u ključalu vodu, i posle jedan ključ ili dva, izmaknem. Treba da se pije bez šećera. Jednostavno vruću vodu. Ja uzmem na kašičicu meda na jezik, dok ne popijem pola litra čaja. I tako ujutro, uveče, i vidim da mi je dobro. Sve lakše i lakše i nema bolova, nemam ništa. I eto, nestala reuma i gastritis, i zakrčenje vena – svedočio je ovaj starac.

Ukoliko ne jedemo umereno, tvrdio je ovaj veliki duhovnik, nijedan lek neće moći da deluje na oboljenja kakvo je gastritis i reuma, a posledično i srce...

Pročitajte još: Fatalan, šarmantan i neverovatno pametan: Da li znate ko je bio prvi BEOGRADSKI PLEJBOJ - Zaveo je tri najlepše Jugoslovenke, pa im slomio srce

Uzrok gastritisa i zakrčenja vena video je u preteranom konzumiranju hrane, prevelikom broju unetih kalorija i taloženju viška, koji organizam nije mogao da preradi pa je taložio u mišićima. Ukoliko ne jedemo umereno, tvrdio je ovaj veliki duhovnik, nijedan lek neće moći da deluje na oboljenja kakvo je gastritis i reuma, a posledično i srce.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas