Oglas
· · Komentari: 0

Napravite preparat za ublažavanje TEGOBA PREHLADE I GRIPA: Ojačajte imunitet na prirodan način (RECEPT)

Ovaj preparat obiluje najkorisnijim materijama

1671953593_shutterstock_687613306.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Kako uveliko traje period gripa i prehlada, potrebno je poraditi na imunitetu. Ovo sredstvo može vam pomoći i kod ublažavanja tegoba - snižavanju temperature, podizanju nivoa gvožđa u krvi. malaksalosti itd.

Glavni sastojak su bobice crne zove koje su bogate vitaminima C i E, antioksidansima, flavonoidima, terpenima. Imaju i snažno antivirusno, antibakterijsko i diuretsko dejstvo. Međutim, bobice se ne smeju jesti sirove jer mogu biti toksične. Potrebna je termička obrada.

Pročitajte još: Pruža osećaj sitosti i jača kardiovaskularni sistem: Sve prednosti KARI začina

Sastojci:

  • 1 kilogram zrelih bobica zove
  • 1l vode
  • 0,75 kg šećera
  • 2 cm svežeg korena đumbira
  • sok i korica od jednog limuna
  • 0,5 kilograma domaćeg meda

Priprema:

  1. Bobice crne zove preliti vodom i kuvati oko 15 minuta. Skloniti sa ringle, dodati šećer, izrendani đumbir, sok i izrendanu koriscu limuna. Potom poklopite i ostavite da odsotji pola sata, pa procedite.
  2. Proceđeni sok kuvajte do ključanja, pa ostavite malo da se prohladi. Nakon toga dodajte med.
  3. Sipajte u staklene flaše i čuvajte na hladnom i mračnom mestu. Koristite ga kao sirup za razređivanje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas