· · Komentari: 0

Napravite SIRUP OD CRNOG LUKA: Recept naših baka za ublažavanje tegoba prehlade i kašlja (RECEPT)

Iskoristite sve prednosti crnog luka

1667566739_shutterstock_753583324.jpg
Foto: Shutterstock

Crni luk je izuzezno zdrava namirnica koja obiluje korisnim materijama. Nezaobilazan je dodatak mnogih jela, a blagotvorno deluje i na imuni sistem.

Jesen je sezona prehlada i gripa, koji mogu izazvati icrpljujuć kašalj. Na prvom mestu, najvažnije je da se obratite lekaru ukoliko se ne osećate dobro. Pored toga, možete pokušati da ublažite problem na prirodan način.

Luk obiluje vitaminom C koji jača imuni sistem.

Pročitajte još: Prirodni preparati za PREHLADU koji će vam olakšati život (RECEPTI)

Recept za sirup od belog luka:

  • 500 g crnog luka
  • 700 g šećera
  • 40-50 g meda
  • 1 litar vode

Luk oljuštite, pa isecite na rebra. Stavite ga u šerpu, pa dodajte med, šećer i vodu. Promešajte sve i poklopite, pa ostavite da se kuva oko 2 sata na manjoj temperaturi. Posle tog vremena, izbacite crni luk, a sirup ostavite da se ohladi. Kada se ohladi, dodajte med, pa promešajte dobro i sipajte u teglu. Manje količine sirupa mogu se čuvati na sobnoj temperaturi 24 sata. Veće doze potrebno je da čuvate na hladnom mestu. Sirup od crnog luka zadržaće lekovita svojstva u fružideru do 5 dana.

Preporučena doza je kašika sirupa 4 puta dnevno nakon jela.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.