Oglas
· · Komentari: 0
MOĆNO

PČELINJI VOSAK: Evo zašto treba da ga imate u kući i osam načina kako da ga upotrebite!

Med je možda najpopularniji proizvod koji stvaraju pčele, ali daleko od toga da je jedini koristan.

1630217899_beer-5433299_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Reč apiterapija se odnosi na praksu upotrebe pčelinjih proizvoda poput meda, pčelinjeg polena, matične mleči i pčelinjeg voska na koristan način. Čak se i otrov pčele koristio terapeutski!

Pročitajte još: Ceo dan ste jeli NEZDRAVO? Ovih ŠEST namirnica mogu to da IZBRIŠU!

Pčelinji vosak - za šta je dobar?

Pčelinji vosak je odličan dodatak kozmetičkim proizvodima iz mnogo razloga.

  • Kada se koristi u losionima i kremama, pčelinji vosak stvara barijeru koja pomaže u zatvaranju vlage u kožu. Ovo je posebno korisno za usne tokom sušnih zimskih meseci.
  • Ova barijera takođe pomaže u zaštiti kože od toksina iz okoline.
  • Za razliku od vazelina, koji se koristi u velikom broju kozmetičkih proizvoda, pčelinji vosak neće „ugušiti“ kožu, već će joj omogućiti da diše, a da pritom pruža zaštitnu barijeru.
  • Pčelinji vosak pomaže pri zgušnjavanju domaće kozmetike i losiona jer je čvrst na sobnoj temperaturi i ima relativno visoku tačku topljenja od 147 stepeni celzijusa. Ovo je posebno korisno u receptima koji uključuju velike količine kokosovog ulja, koje ima nisku tačku topljenja, ili drugih ulja koja su tečna na sobnoj temperaturi.
  • Pčelinji vosak takođe ima vitamin A koji poboljšava hidrataciju kože i podstiče regeneraciju ćelija.

Kako ga možete koristiti? 

1. Domaći dezodorans
2. Uradi sam balzam za usne
3. Sveće od pčelinjeg voska
4. Domaći sapuni
5. Proizvodi za bebe
6. Umiruje ispucale pete
7. Za napukle rukame
8. Ublažavanje prehlade i gripa

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas