· · Komentari: 0
LEK IZ PRIRODE

Sezona je OVČIJIH BOGINJA koje napadaju mališane! Ovi prirodni preparati u potpunosti će suzbiti svrab i sprečiti OŽILJKE

Posledica virusne infekcije su nesnosan svrab, infekcija krastica i plikova

1651337878_boy-g1ecf61f7c_640.jpg
Foto: Pixabay

Dečija bolest koju gotovo svako dete prođe u životu su ovčije boginje, koje su upravo široko zastupljene u dečijim kolektivima, vrtićima i školama. Talasi oboljevanja dece od ovčijih boginja ponavljaju se nekoliko puta godišnje, a ova bolest traje obično od 10 do 14 dana.

Pročitajte još: Da li je hrana za mačke BEZBEDNA ZA PSE? Sve što treba da znate o "krađi" iz mačjeg džaka

Prouzrokovač varičele je virus, koji spada u familiju herpes virusa. Ovaj virus naročito napada kožu i sluzokožu, pa se zato javlja u formi boginja. Posle završetka infekcije, virus ostavlja doživotni imunitet za varičele, ali dugo boravi u nervnim ganglionima.

Pročitajte još: Bez peškira i lavora: KONSTRAKTA iznenadila sve potpuno drugačijim nastupom, a mnogi se pitaju samo jedno (VIDEO)

Ono što boginje donose sa sobom su nesnosan svrab plikova na koži i posebno sluzokoži, što kod dece izaziva bol i nemir. Donosimo vam dva prirodna leka, koja možete pripremiti u svom domu i sačuvati svoje dete od infekcija i ožiljaka koji mogu nastati češanjem boginja.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je velika pomoć u ublažavanju svraba i iritacija. Pomešati pola kašike sode bikarbone i 200 mililitara vode, time natopiti meku krpu, polako preći preko zahvaćenih delova tela, pa ostaviti da se osuši.

Pročitajte još: NAJZNAMENITIJE SRPKINJE: Za mnoge od njih niste čuli, a dugujemo im veliku zahvalnost

Ovsene pahuljice

Ovas ima antibakterijskom i antiupalno dejstvo, ubrzava ozdravljenje, ublažava svrab i bol, sprečava pojavu ožiljaka. Samleti 2 šolje ovsenih pahuljica u fini prah, sipati u 2 litra mlake vode i ostaviti da odstoji 15 minuta. Potom procediti pa izručiti na pamučnu tkaninu, čvrsto je vezati, staviti u kadu s toplom vodom i sačekati da pusti “mleko”. Leći u vodu i ostati tako 15 minuta.

Prah se može sipati i direktno u kadu. Da biste postigli bolji efekat, u kupku možete dodati po 2 kapi ulja od čajevca, karanfilića i ruzmarina, kao i po 4 kapi ulja od lavande i kamilice.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.