Oglas
· · Komentari: 0
recept

Spremite "ZLATNO MLEKO" i ojačajte imunitet (RECEPT)

Mleko od kurkume, na indijskom - haldi doodh, jedno je od najpopularnijih napitaka za podizanje imuniteta, lečenja prehlada, gripa, a koristi se i kod artritisa, upala.

1634815518_Depositphotos_212532918_S.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Napitak, koji još zovu i "zlatno mleko", vekovima se koristio u Aziji za borbu protiv mnogih bolesti, a danas je jedno od veoma popularnih napitaka.

Glavni sastojak je kurkuma koja se sastoji iz supstance poznate pod nazivom kurkumin.

Kurkuma ima protivupalno, antiseptičko i antilalergijsko dejstvo, te pomaže kod respiratornih tegoba, deluje na raspoloženje i pamćenje. Ovo mleko podiže imuni sistem, snižava krvni pritisak, reguliše metabolizam.

Pročitajte još: Sedam magičnih namirnica koje ubijaju viruse i štite od GRIPA

Mnogi ga spremaju sa kravljim mlekom, a mi vam otkrivamo neobičan recepet sa đumbirom i cimetom i mlekom od kokosa ili badema.

Priprema zlatnog mleka:

  • 1 šoljica kokosovog mleka (ili bademovog)
  • 1 štapić cimeta
  • 1 komad kurkume, neoljuštene i tanko narezane ili 1/2 kašičice kurkume u prahu
  • 1 komadić tanko narezanog đumbira
  • 1 kašičica meda
  • 1 kašičica devičanskog kokosovog ulja
  • 1/4 kašičica crnog bibera

Priprema:

Umutite sve sastojke s merom jedne čaše vode i stavite u malenu posudu. Pričekajte da prokuva, a onda smanjite vatru i kuvajte lagano oko 10 minuta. Procedite u šolju i posipajte cimetom u prahu pre posluživanja.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas