· · Komentari: 0

VODA OD ANANASA će očistiti vaše telo, pomoći vam da smršate, smanjiti otok i bol u zglobovima! (RECEPT)

Ananas je popularno tropsko voće sa bogatim izvorom mnogih vitalnih hranljivih materija potrebnih za vaše optimalno zdravlje.

1629747034_ananas.png
Foto: Printskrin/Jutjub/ Chef Ricardo Cooking

Bogat je vitaminom C i bromelainom koji pomažu različitim procesima u telu. Voda sa ananasom izuzetno je korisno piće koje vam može pomoći da smanjite otok i bol u zglobovima, smršate i ojačate imunološki sistem. Redovno uzimanje ove vode biće izuzetno korisno jer će doneti sledeće prednosti:

Pročitajte još: Biljke koje najbolje IZBACUJU TOKSINE: Stavite ih bokal sa vodom i OČISTITE TELO!

Poboljšava rad štitne žlezde

Ovo piće je bogato jodom i bromelainom koji pojačavaju funkciju štitne žlezde i sprečavaju razne probleme povezane sa štitnjačom.

Poboljšava varenje

Bromelain iz ananasa će pomoći varenju i pomoći telu da bolje svari proteine.

Uklanja crevne parazite

Studije su pokazale da konzumiranje vode od ananasa tri dana zaredom uklanja crevne parazite i crve.

Bori se sa upalom

Moćna protivupalna svojstva bromelaina smiruju upalu u telu i detoksikuju tkiva i organe. Svakodnevna konzumacija ovog napitka leči povrede i inflamatorna stanja poput artritisa.

Ojačava zube i desni

Ovo zdravo piće bogato je kalcijumom, koji je ključan za zdravlje kostiju i zuba.

Balansira nivo elektrolita

Voda od ananasa takođe je bogata kalijumom, koji uspešno balansira nivo elektrolita i leči umor.

Ispušta teške metale i toksine iz tela

Posebni enzimi i antioksidanti u ovom napitku detoksiciraju telo i eliminišu teške metale.

Poboljšava vid

Visok sadržaj beta-karotena poboljšava vid, jer je snažan antioksidans. Istraživači su potvrdili da 3 ili više porcija ananasa dnevno smanjuje rizik od problema sa vidom povezanih sa starenjem, poput makularne degeneracije, koja je glavni krivac za slepilo kod starijih osoba.

Promoviše gubitak težine

Ovo voće je moćan diuretik koji uklanja višak vode u telu i leči zadržavanje vode. Takođe ubrzava metabolizam, pomažući tako proces mršavljenja.

Evo kako pripremiti ovo zdravo piće:

Sastojci: 1 ananas srednje veličine, 6 listova mente i 1 l. vode. Uputstva: Ananas ogulite, a zatim ga isecite na male komadiće. Zatim sipajte vodu u teglu i dodajte komade ananasa. Zatim dodajte listove mente, zatvorite teglu i ostavite u frižideru 8-10 sati. Popijte čašu vode od ananasa čim se probudite, natašte, a ostatak tokom celog dana. Svakodnevnom konzumacijom ujutru, natašte, energiziraće vaše telo i poboljšati raspoloženje tokom dana.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.