· · Komentari: 0
REN

ČUVENI lekar MOLOHOV se kune u KRALJA JESENI i CARA ZIME: Rusi leče 20 BOLESTI belim korenom!

Ren je, uz cveklu i kupus, omiljeni jesenji lek koji koriste za najmanje 20 bolesti.

1603709959_Veernii-Urgant.PNG
Foto: Youtube/ screenshot Večerniй Urgant

Ren se vekovima koristi u narodnoj ruskoj medicini, a kod nas je poznat po ljutoj aromi koju dodajemo pečenju, jer pomaže da se lakše svari masna hrana. Ovo povrće stimuliše apetit, ali i leči umor, kao i visok šećer u krvi.

Pročitajte još: Šta odeća koju nosite govori O VAŠOJ LIČNOSTI

Dobro je pozanto da ren olakšava disanje, zagreva telo i stimuliše imunitet. Međutim, ren čisti i organizam od toksina, a odličan je za anemiju.

Ruski travari "prepisuju" rena za bronhitis. Međutim, koriste ga i za probleme sa varenjem, bubrezima, gihtom i crevima. Ipak, najveća blagodet rena je za visok šećer, pa treba redovno da ga jedu dijabetičari. 

Ubrzava mršavljenje
Pošto ubrzava metabolizam, utiče i na smanjenje kilograma, pa se  preporuje da ga češće konzumiraju oni koji žele da izgube koji kilogram.

Recept za visok šećer

Sastojci:

  • koren rena oko 20 cm
  • 10 čenova belog luka
  • malo piva
  • litarska tegla

Pročitajte još: LIDIJA Surina, ČUVENA travarka sa URALA, kaže: Ako želite DUBOKU STAROST pijte 6 MOĆNIH BILJAKA

Priprema:

Koren rena se dobro opere, ali ne oljušti, već sitno isecka i stavi u teglu. Čenovi belog luka se operu, oljušte, iseckaju i stave u teglu sa renom. Sve se zalije svežim pivom do vrha tegle, poklopi se i ostavi na tamnom mestu da odstoji deset dana. Posle 10 dana se procedi. Prva dva danase  uzima kašikica, dva-tri puta dnevno. Narednih dana se uzima supena kašika tri puta dnevno pre jela. U roku od mesec dana bi šećer trebao da se snizi i drži pod kontrolom.

Pročitajte još: Deda KORČAN je lečio RUSKU VOJSKU, a njegovim RECEPTIMA danas leči PAVEL

Odličan kao začin i lek Foto: Piskabej

Pošto koren rena sadrži mnoga fitohemijska jedinjenja (koja daju ljut ukus i aromu) ovo svojstvo je značajno jer pokazuje da je prirodan antioksidans koji čsiti organizam od slobodnih radikala.

Pročitajte još: EKSKLUZIVNO: Drevni LEK monaha sa Svete Gore koji "DIŽE iz MRTVIH" (RECEPT)

Prepun vitamina C
U 100 grama svežeg rena nalazi se oko 80 miligrama vitamina C!

Pošto je bogat vitaminima i mineralima (kalijumom, kalcijumom, magnezijumom i fosforom), kao i aromatičnim biljnim uljima, preporučuje se onima koji osećaju umor. Konstantni umor je česta zimska boljka.

Ruski lekar Genadij Molohov da ren sadrži mnogo vitamina i minerala, a koji su nam neophodni za svakodnevno funkcionisanje organizma.

- Ren sadrži ogromne količine vitamina C i iz grupe B, pa su i male količine rena tokom dana dovoljne da se nadoknadi manjak vitamina u organizmu. Sadrži i natrijum, kalijum, kalcijum, fosfor i gvožđe, a natrijum u renu je neuporedivo manje štetan nego u morskoj soli - kaže dr Molohov

Pročitajte još: Ruski naučnici OTKRIVAJU: Ovaj KOROV pomaže u lečenju KORONE!

Recept za astmu i bronhitis

Bol u grlu
Izrenda se ren i kašika se doda u 100 ml ključale vode. Kada se ohladi, napitkom se ispira grlo.

Pomeša se 200 grama rena sa sokom tri limuna. Pije se kašičica dva puta dnevno: ujutru pre doručka i posle večere. Posle tri dana će pluća biti čista od sekreta.

Recept za promuklost

Izrenda se koren rena i kašika se pomeša sa kašikom meda pa dobro promeša. Uzima se po pola kašičice ove mešavine i lagano sisaj.

Pročitajte još: KAŠIKA zelenog soka smanjuje DIOPTRIJU: Spremite je prema ORIGINALNOM receptu RUSKOG akademika Filatova

Višak kilograma

Izrendaju se dve kisele jabuke, doda 50 grama izrendanog celera i malo izrendanog rena. Salata se začini kefirom. Jede se uveče. Gastritis. Kafenu kašiku rendanog rena razblažite ključalom vodom i s vremena na vreme pijte kako biste osetili olakšanje u stomaku i poboljšali apetit.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.