· · Komentari: 0
BAGREM

Stari Sloveni su znali: ŽENSKO DRVO leči kašalj, ciste, snižava TEMPERATURU, a evo i RECEPATA

Odavno kod slovenskih naroda bagrem, akacija, nije samo drvo zanosnog mirisa. U ruskoj tradicionalnoj medicini koristi se kao lek i cvet i kora.

1597044046_Depositphotos_84261928_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Možda nije čvrsto drvo impozantne krošnje (mada može i to da bude), odbija malo zbog trnja koje ima na granama, ali kad procveta mami uzdahe i pažnju. Kraj procvetalog bagrema se zastane da se nadiše slatkog vazduha i otkine koja grančica za miris u sobi.

Pročitajte još: Ovde suncobran i ležaljke NE PLAĆATE, hrane ima KOLIKO ŽELITE, a za decu je sve BESPLATNO (FOTO)

Pročitajte još: Ruski lekari spremaju narod za APOKALIPTIČNU jesen: Pratite uputstva i SPASITE SE

Foto: Depozit

Mirisna bela akacija odličan je lek protiv gastritisa, bolova u želucu, cista, gripa i brojnih drugih bolesti. Rusi kažu da bagrem poboljšava blagostanje i podiže imunitet. Smatra se ženskim drvetom, jer pomaže da se reše "ženski problem", posebno ciste.

Akacija je odlična za "ženske bolesti".

Ovo mirisno drvo koje pripada porodici mahunarki cveta u maju i junu. Od ubranih cvetića može da se napravi sok koji osvežava i leči, čaj ili da se cvetići osuše na temperaturi od 45 stepeni u dobro provetrenoj prostoriji.

Cvetovi se beru pre nego što procvetaju!

Pravilo je da se cvetovi beru dok se u potpunosti ne otvore. Kora sa sakuplja na jesen i uglavnom se koristi za poboljšanje varenja i eliminisane kiseline u želucu.

Pročitajte još: Drevni recept RUSA: Napravite JASTUK OD BILJA i rešite se zdravstvenih problema

Upozorenje!
Tinktura cvetova bagrema ima protivupalna svojstva, snižava temperature i umiruje kašalj. Ruski travari preporučuju belu akaciju, ali upozoravaju da je upotreba velikih doza - štetna. Kora akacije sadrži toksalbuminski robin, koji izazva iritaciju sluzokože.

Čaj od cvetova za grip

  • 2 kašike suvih cvetova
  • 2 kašike crne kupine
  • 3 šolje ključale vode

Sve se izmeša i prelije sa 3 šolje ključale vode. Procedi se i pije tokom dana po nekoliko gutljaja.

Recept protiv kašlja

  • kašika cvetova bagrema
  • šolja mleka
  • kašika meda

Kašičicu osušenih cvetova bagrema preliti čašom vrućeg mleka. Dobro promešati, staviti na laganu vatru i kuvati 5-10 minuta. Zatim dodati kafenu kašiku meda, izmešati. Piti kao čaj pre jela.

Pročitajte još: Kada leti zaboli GRLO pojedite SLADOLED i kašikicu SOLI

Foto: Depozit

Sok za uživanje

  • sveži cvetovo bagrema
  • šećer
  • 2 limuna
  • kašičica limuntusa
  • kilogram šećera.

Cvetovi se otkinu sa grančica, operu, sipaju u 2 l vode zajedno sa korom dva limuna prethodno dobro opranim sodom bikarbonom.

Ostavi se da odstoji 24 sata, pa se sve dobro procedi, limun izgnječi, dodaju se kašičica limuntusa i šećer i stavi se na ringlu da proključa. Skloni se i dok je vruće sipa se u flaše. Takav sok može da stoji dve godine.

Recept za ciste
Kašika cvetova se prelije šoljom ključale vode. Posle pola sata se procedi i pije tri puta dnevno.

Snižavanje temperature

  • 2 kašike suvog cveta bagrema
  • 1/2 šolje vodke

Cvetove sipajte u teglu i prelijte vodkom, pa zatvorite. Posle nedelju dana procedite i siapjte po 20 kapi u čašu vode.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.