Oglas
· · Komentari: 0
FITOTERAPIJA

Zeleni DOKTOR Tereško je pronašao DVE čarobne biljke koje čine čuda protiv KARCINOM

Kora breze, preciznije betulin iz breze i čaga, gljiva koja raste na brezi - bore se protiv malignih tumora najupornije od svih poznatih lekova iz prirode

1610533172_breza.png
Foto: Peksel
Oglas

Dve biljke, udružene, dobijaju bitku protiv raka u - velikom procentu, tvrdi ruska narodna medicina. Kora breze, preciznije betulin iz breze i čaga, gljiva koja raste na brezi - bore se protiv malignih tumora najupornije od svih poznatih lekova iz prirode.

Pročitajte još: Sibirski žen-šen: NETOKSIČNA biljka koja leči ONKOLOŠKA OBOLJENJA

Ruski travar iz Letonije Artur Tereško nije jedini koji ovo tvrdi. Odavno su poznata lekovita svojstva čage, gljive koja je postala popularna posle činjenice da se Aleksandar Solženjicin izlečio od raka upravo koristeći gljivu čagu, što je i opisao u romanu " Odeljenje za rak" za koji je dobio Nobelovu nagradu za kniževnost.

Velike studije o kori
- U Letoniji se na Institutu za hemiju drveća rade velike studije o izolaciji betulina iz kore breze ija sarađujem sa njima. Moj san je da ovaj osvedočeni i efikasan prirodan lek uvedem u medicinsku praksu - navodi fitoterapeut.
Betulinska kiselina leči rak, herpes i hepatitis.

Poslednjih godina, instituti za hemiju pokušavaju da izoluju betulin iz kore breze, poput uzbekistanskog medicinskog instituta, ili onog u Rigi i Moskvi, jer se ispostavilo da je betulinska kiselina moćan borac porotiv malignih ćelija.

Uz pomoć betulinske kiseline uspešno se leče herpes, hepatitis C i B.

Pročitajte još: Pojedite novogodišnju JELKU! Napravite čaj ili kupku,jer je lekovita

Betulinska kiselina iz obe ove biljke glavna je nada i za lečenje AIDS-a, a primena bi, bez sumnje, mogla da se pronađe i kod mnogih drugih bolesti.

- Svakome ko oboli od karcinoma preporučujem da potraži pomoć ove dve biljke - kaže Tereško. - Lako ih je naći jer rastu na gotovo svim meridijanima.

Bubrezi
Za ublažavanje upala bubrega, edema, i uopšte za jačanje bubrega, predlaže bobice kleke, plave, dvogodišnje.
Tereško je radio na poliklinici, ali je postao "zeleni doktor".

Letonski fitoterapeut, izuzetno popularan i u Poljskoj, Belorusiji, Letoniji, Češkoj, Rusiji, radio je godinama kao lekar na poliklinici u gradu Cesisu, u Letoniji. Iako je završio medicinu uvek ga je zanimala fitoterapija, od roditeljaje nasledio recepate.

- Išao sam u obilazak pacijenata i govorio, skuvaj ovo ili ono i popij, biće ti lakše - kaže Tereško. - Vremenom, sasvim sam se preorijentisao na biljke.

Pročitajte još: RECEPT ruskog akademika LJudmile Grigorijevne Pučko koji UBIJA VIRUSE

Ostavio je medicinu i postao "zeleni doktor". Otvorio je malu proizvodnju na perifiriji gada, gde je pozvao stanovnike da se priključe i zarađuju na zajedničkom planu. On i njegova porodica i brojni berači, sakupljali su biljke, sušili ih, pakovali i - posao je krenuo.

Ispituju je na mnogim institutima Foto: Depozit

Ali, kada ga neko pita za savet, Tereško će ga prvo uputiti u šumu, da sam pronađe biljku. Mnogo je mesta na kojima mogu da se sakupljaju zdrave biljke a za zdravlje je neprocenjiva dobrobit.

Pročitajte još: Čaj koji treba piti u JANUARU: Zovu ga SIBIRSKI, a može da se kupi u SRBIJI

- Svako na kraju leta može da sakupi plodove gloga i šipurka - savetuje Tereško. - Bobice su bogate vitaminom C i P, karotenom i raznim mikroelementima. Ubacite ih sveže ili osušene u termos sa vodom ne toplijom od 60 stepeni Celzijusovih i napitak zdravlja je spreman. Kad sami berete, bićete u aktivnoj šetnji, udisaćete svež vazduh i bićete u kontaktu sa prirodom, što će doprineti zdravlju.

Berite plodove gloga i šipurka, grančice šumskih malina, islandsku mahovinu...

Možete da uberete i crvene grančice šumskih malina. Spremaju se tako što se kuvaju oko pet minuta. Dobije se slatkast zdrav napitak pun salicilne kiseline koja je prirordni antibiotik. To je ujedno i prvi lek protiv prehlade.

Za jačanje imuniteta
Tereško sam priprema kolekciju trava za jačanje imunološkog sistema. To je lišće maline, matičnjak, ehinaceja, lipa, ivan čaj.

Ako nas je virus zahvatio, savetuje "zeleni doktor", onda se koristi islandska mahovina koja sadrži usničnu kiselinu koja ubija patogene mikrobe. Priprema se tako što se prokuva u vodi oko 60 stepeni i ostavi preko noći da odstoji.

Pročitajte još: TRI imuno bombe koje treba piti popodne, a jedan je od listova koje BACAMO

Sve što drugom savetuje, Tereško je sam primenio na sebi. Čak i obične stvari, ne samo lekovite napitke.

- U životu je poenta da se ne razbolite - kaže Artur Tereško. - Ja sam živeo blizu šume i nacionalnog parka i svakog dana sam počeo da pešačim po pet kilometara i to brzog, žustrog hoda. Tako sam uvideo da je aktivna šetnja na svežem vazdduhu idealna zaštita od svih bolesti. I dan-danas šetam i nisam bolestan.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas