· · Коментари: 0
ФИТОТЕРАПИЈА

Зелени ДОКТОР Терешко је пронашао ДВЕ чаробне биљке које чине чуда против КАРЦИНОМ

Кора брезе, прецизније бетулин из брезе и чага, гљива која расте на брези - боре се против малигних тумора најупорније од свих познатих лекова из природе

1610533172_breza.png
Фото: Пексел

Две биљке, удружене, добијају битку против рака у - великом проценту, тврди руска народна медицина. Кора брезе, прецизније бетулин из брезе и чага, гљива која расте на брези - боре се против малигних тумора најупорније од свих познатих лекова из природе.

Прочитајте још: Сибирски жен-шен: НЕТОКСИЧНА биљка која лечи ОНКОЛОШКА ОБОЉЕЊА

Руски травар из Летоније Артур Терешко није једини који ово тврди. Одавно су позната лековита својства чаге, гљиве која је постала популарна после чињенице да се Александар Солжењицин излечио од рака управо користећи гљиву чагу, што је и описао у роману " Одељење за рак" за који је добио Нобелову награду за книжевност.

Велике студије о кори
- У Летонији се на Институту за хемију дрвећа раде велике студије о изолацији бетулина из коре брезе ија сарађујем са њима. Мој сан је да овај осведочени и ефикасан природан лек уведем у медицинску праксу - наводи фитотерапеут.
Бетулинска киселина лечи рак, херпес и хепатитис.

Последњих година, институти за хемију покушавају да изолују бетулин из коре брезе, попут узбекистанског медицинског института, или оног у Риги и Москви, јер се испоставило да је бетулинска киселина моћан борац поротив малигних ћелија.

Уз помоћ бетулинске киселине успешно се лече херпес, хепатитис Ц и Б.

Прочитајте још: Поједите новогодишњу ЈЕЛКУ! Направите чај или купку,јер је лековита

Бетулинска киселина из обе ове биљке главна је нада и за лечење АИДС-а, а примена би, без сумње, могла да се пронађе и код многих других болести.

- Свакоме ко оболи од карцинома препоручујем да потражи помоћ ове две биљке - каже Терешко. - Лако их је наћи јер расту на готово свим меридијанима.

Бубрези
За ублажавање упала бубрега, едема, и уопште за јачање бубрега, предлаже бобице клеке, плаве, двогодишње.
Терешко је радио на поликлиници, али је постао "зелени доктор".

Летонски фитотерапеут, изузетно популаран и у Пољској, Белорусији, Летонији, Чешкој, Русији, радио је годинама као лекар на поликлиници у граду Цесису, у Летонији. Иако је завршио медицину увек га је занимала фитотерапија, од родитељаје наследио рецепате.

- Ишао сам у обилазак пацијената и говорио, скувај ово или оно и попиј, биће ти лакше - каже Терешко. - Временом, сасвим сам се преоријентисао на биљке.

Прочитајте још: РЕЦЕПТ руског академика Људмиле Григоријевне Пучко који УБИЈА ВИРУСЕ

Оставио је медицину и постао "зелени доктор". Отворио је малу производњу на перифирији гада, где је позвао становнике да се прикључе и зарађују на заједничком плану. Он и његова породица и бројни берачи, сакупљали су биљке, сушили их, паковали и - посао је кренуо.

Испитују је на многим институтима Фото: Депозит

Али, када га неко пита за савет, Терешко ће га прво упутити у шуму, да сам пронађе биљку. Много је места на којима могу да се сакупљају здраве биљке а за здравље је непроцењива добробит.

Прочитајте још: Чај који треба пити у ЈАНУАРУ: Зову га СИБИРСКИ, а може да се купи у СРБИЈИ

- Свако на крају лета може да сакупи плодове глога и шипурка - саветује Терешко. - Бобице су богате витамином Ц и П, каротеном и разним микроелементима. Убаците их свеже или осушене у термос са водом не топлијом од 60 степени Целзијусових и напитак здравља је спреман. Кад сами берете, бићете у активној шетњи, удисаћете свеж ваздух и бићете у контакту са природом, што ће допринети здрављу.

Берите плодове глога и шипурка, гранчице шумских малина, исландску маховину...

Можете да уберете и црвене гранчице шумских малина. Спремају се тако што се кувају око пет минута. Добије се слаткаст здрав напитак пун салицилне киселине која је прирордни антибиотик. То је уједно и први лек против прехладе.

За јачање имунитета
Терешко сам припрема колекцију трава за јачање имунолошког система. То је лишће малине, матичњак, ехинацеја, липа, иван чај.

Ако нас је вирус захватио, саветује "зелени доктор", онда се користи исландска маховина која садржи усничну киселину која убија патогене микробе. Припрема се тако што се прокува у води око 60 степени и остави преко ноћи да одстоји.

Прочитајте још: ТРИ имуно бомбе које треба пити поподне, а један је од листова које БАЦАМО

Све што другом саветује, Терешко је сам применио на себи. Чак и обичне ствари, не само лековите напитке.

- У животу је поента да се не разболите - каже Артур Терешко. - Ја сам живео близу шуме и националног парка и сваког дана сам почео да пешачим по пет километара и то брзог, жустрог хода. Тако сам увидео да је активна шетња на свежем вазддуху идеална заштита од свих болести. И дан-данас шетам и нисам болестан.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.