Oglas
· · Komentari: 0
lek iz prirode

TRI MAGIČNA LEKA IZ PRIRODE: Pomoći će vam u borbi sa ANEMIJOM I LOŠOM KRVNOM SLIKOM

Nedostatak dvožđa i loša krvna slika sve su rasprostranjenije, a mogu izazvati i druge probleme

1646733715_anemija.jpg
Foto: pixabay
Oglas

Od anemije pati gotovo 10 odsto celokupne populacije. Dok je kod nekih prolazan problem, kod drugih je hroničan. Postoje dva najčešća uzroka ovog stanja:

  • smanjena proizvodnja crvenih krvnih zrnaca
  • povećan gubitak i uništavanje crvenih krvnih zrnaca

Umor i slabost su skoro redovni simptomi nedostataka gvožđa. Pored toga ostali simptomi mogu biti: bleda koža, problemi sa radom srca, glavobolje, vrtoglavica itd. Optimalan nivo gvožđa u krvi je ključan da bi se sprečilo ovo stanje, a konzumacija određenih namirnica može vam u tome pomoći.

Pročitajte još: Da li su ishrana i raspoloženje povezani? Evo šta bi moglo da nam pomogne da prebrodimo dan

1. Čaj od koprive

Kopriva je izuzetno lekovita biljka jer sadrži, osim gvožđa, velike količine fosfora, mangana, kalijuma, magnezijuma, kalcijuma, ali i vitamine A, C, E i vitamine grupe B. Tvrdi se da je kopriva najlekovitija kad se bere u proleće, koje nam se sada bliži. Jednu kašičicu osušenih i sitno iseckanih listova koprive prelijte ključalom vodom i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Nakon toga procedite.

2. Sok od kupina

Čaša soka od kupine sadrži skoro 700mg kalijuma koji je odličan za ceo kardiovaskularni sistem. Osim kalijuma, ovo voće obiluje B vitaminima (posebno je za krv značajan vitamin B9), folatima, vitaminom C, natrijumom - svi ovi sastojci zajedno pomoći će vam da podignete nivo gvožđa i popravite krvnu sliku. Spremite sami sok od kupine u koji možete dodati šećer ukoliko želite!

Pročitajte još: Zašto su SOKOVI ZELENE BOJE posebno zdravi? Uzmite ovo povrće

3. Sok od cvekle

Cvekla je gotovo najdelotvornija kada je u pitanju rešenje problema sa anemijom. Studije sprovedene u Nemačkoj su došle do zaključka da redovnim konzumiranjem ove namirnice možete rešiti problem nedostatka gvožđa skoro za ceo život! Cvekla obiluje gvožđem, a osim toga odlična je i za krvni pritisak. Ubacite 3 cvekle, 3 jabuke, 3 šargarepe, med i 2 limuna - dobićete smuti dobar za ceo organizam!

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas