· · Komentari: 0
SAMOSPOZNAJA

Da li ste probali japansku metodu UKEIRERU? Odlična je!

Imate problema sa okolinom? Često vas nerviraju, a ni oni vas ne razumeju? Evo rešenja!

1596361278_Depositphotos_30553101_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Koliko puta ste se zapitali da li postoji formula za sreću? Na ovo pitanje pokušao je da odgovori klinički psiholog Skot Has u svojoj novoj knjizi Why Be Happy?: The Japanese Way of Acceptance, predstavivši japanski koncept "ukeireru" koji je zasnovan na prihvatanju drugih i ključan je za sreću.

Pročitajte još: Evo kako da sprečite PROPADANJE MOZGA: Ne dozvolite da budete nečija budala

- "Ukeireru" znači mnogo više od prihvatanja samog sebe. To je prihvatanje naših odnosa unutar porodice, na poslu i uopšte u društvu - kaže Has.

Prihvatite ono što vas okružuje, lakše ćete razumeti druge.

Međutim, ne podrazumeva potčinjenost ili popuštanje. Jednom kada prihvatite ono što vas okružuje, imaćete prostora da mirno posmatrate i primetite da ste samo deo društva. Lakše ćete razumeti tuđa gledišta, manje će vas uznemiriti neki događaji ili ljudi, pa ćete manje biti izloženi stresu.

Pročitajte još: Bizarnije od ovoga NE MOŽE! Potpuno neverovante zabrane u saobraćaju: NE PERITE KOLA STARIM GAĆAMA!

Autor knjige kao primer ovog koncepta navodi tišinu, istakavši da se u Japanu vrlo često komunicira upravo na taj način i da tišinom ponekad kažemo više nego rečima. Ona pomaže u izgradnji poverenja, izražavanju poštovanja, a kroz slušanje i posmatranje se i uči.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.