Oglas
· · Komentari: 1
daje sjaj i elastičnost vašem licu

Kako sami da uradite LIMFNU DRENAŽU LICA? Ovim jednostavnim pokretima negujete i održavate vaše lice (VIDEO)

Masaže su dobre, kako za celo telo, tako i za naše lice. One poboljšavaju elastičnost i sjaj kože

1652294104_x-sLGYaQ_stMM-unsplash.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Limfne drenaže su dobar način da pomognete protoku kiseonika kroz vašu kožu i da izbacite toksine iz limfnih čvorova. Jedna korisnica na instagramu je uz slikovit prikaz pokazala kako da radite ovu masažu, a za to trebaće vam maksimalno da odvojite pet minuta dnevno!

Pročitajte još: Kako iz sede kose da vratite svoju prirodnu boju? Važno je reagovati ODMAH

Prvo da vam pojasnimo šta je limfna drenaža i koji su limfoidni organi: Postoje rimarni limfoidni organi i sekundarni limfoidni organi. Primarni limfoidni organi su koštana srž i timus. Ovi organi proizvode limfocite (poznate i kao bela krvna zrnca), koji su odgovorni za imune odgovore. Što se tiče sekundarnih limfoidnih organa, koji obuhvataju slezinu, krajnike i limfne čvorove, oni su stražari tela, jer tu migriraju limfociti da brane telo i štite ga od stranih tela. Limfni čvorovi se nalaze u određenim delovima tela. Oni takođe deluju kao prečišćivači, filtrirajući otpad koji im prenosi limfa. Sve u svemu, u ljudskom telu postoji preko 800 limfnih čvorova!

Tehnike limfne drenaže

Sada kada ste bolje razumeli kako funkcioniše limfni sistem, saznajte kako da ga drenirate da biste maksimalno povećali njegov efekat detoksikacije i poboljšali lepotu svoje kože.
Da biste ispraznili limfnu tečnost, masirajte lice jagodicama, uvek nagore i od sredine lica prema limfnim čvorovima oko vrata i ušiju. Ključ dobre limfne drenažne masaže je da koristite nežne pokrete. Važno je primeniti veoma lagan pritisak da biste stimulisali tkiva, pošto su limfni sudovi odmah ispod kože. Ponovite svaki korak šest puta za najbolje rezultate. Za optimizaciju drenaže, ovo bi trebalo da bude "suva" masaža, odnosno bez nanošenja ulja ili kreme na kožu. Dakle, ako želite da uključite limfnu drenažu u svoju rutinu nege kože, počnite sa čišćenjem lica, a zatim izvršite masažu pre nanošenja bilo kakvih dodatnih proizvoda za negu kože. 

Evo kako je to korisnica Instagrama prikazala na slikovit način, a koji i vi možete da primenite kako bi vam bilo lakše da se izmasirate: 

Zlatno pravilo limfne drenaže: koristite pokrete nagore i napolje

Ako postoji jedno pravilo koje morate zapamtiti, to je ovo: uvek radite nagore i ka spolja kada masirate. Počnite sa vratom, zatim pređite na liniju vilice i brade, postepeno do usta, nosa, očiju i glabele (prostora između obrva) i završite masiranjem čela.

Izaberite vreme koje vam odgovara

Niste sigurni da li vašu limfnu drenažnu masažu treba raditi ujutru ili uveče? Do tebe je! Ujutro, limfna drenaža je idealna za smanjenje nadutosti lica nakon buđenja. Takođe vam pomaže da pripremite kožu za proizvode za dnevnu negu kože pre nego što započnete dan. S druge strane, ako uveče izmasirate očišćeno lice, pre nanošenja proizvoda za noćnu negu kože, oslobodićete sve tenzije ispod kože i lakše ćete zaspati.

Prednosti limfne masaže

Limfna drenaža pomaže u uklanjanju toksina ispod površine kože. Kada se redovno praktikuje, podstiče protok krvi, izglađuje crte lica i poboljšava ten, tako da izgleda lepše. Nakon limfne drenažne masaže, nastavite da masirate lice dok nanosite proizvode za negu kože. Ova masaža daje sjaj licu, smanjuje znakove umora, zateže lice i pokreće mišiće, sprečava starenje kože, a može smanjiti crvenilo i reaktivnost kože - te se često preporučuje za osetljivu kožu. 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas