· · Komentari: 0

Lista zdravih namirnica za SVAKI ORGAN: Za zdrava pluća jedite puno grožđa!

Postoji toliko zdravih namirnica koje utiču na naše organe, mi vam otkrivamo koje namirnice su zdrave za koji organ kako bi mogli da ih uvrstite u svoju ishranu

1657717510_grapes-g65381d3f4_640.jpg
Foto: Piksabej

Zdrava ishrana je zaista širok pojam, a ukoliko imate probleme sa nekim konkretnim organom, ova lista je tu da vas navede na pravi put, šta bi trebalo češće da konzumirate. 

 

Pročitajte još: Tri navike koje vam mogu ugroziti ZDRAVLJE tokom LETA: Obratite pažnju na vreme

 

Ovo je lista zdravih namirnica za konkretne organe u vašem telu: 

 

Oči:

 

Šargarepa je veoma bogata beta-karotenom, što smanjuje šanse za dobijanje mišićne degeneracije, što je vodeći uzrok gubitka vida. NJeni vitamini i antioksidanti mogu da održe vaše oči zdravim čak i u starosti. Takođe je dobra za vaš ten. 

 

Mozak:

 

Za dobro funkcionisanje mozga potrebne su omega-3 masne kiseline, a orasi su njima bogati. Takođe, protein od konoplje ili bilo koja hrana koja sadrži 3 masne kiseline. 

Pluća:

 

Grožđe sadrži nešto što se zove proantocijanidin, koji pomaže kod astme i alergija. Takođe, zdrave masti su dobre za pluća, kao i biljni čajevi. 

 

Srce:

 

Paradajz je bogat likopenom, koji smanjuje rizik od srčanih oboljenja. Možete ga kombinovati sa nekim izvorom masti da biste povećali njegovu apsorpciju. Što bi značilo, paradajz, malo belog luka i maslinovo ulje i to vam je savršen mini obrok za zdravo srce. 

 

Kosti:

 

Našim kostima je potreban kalcijum, a celer je bogat njime. Takođe je bogat manganom, koji pomaže u poboljšanju gustine kostiju. Orašasti plodovi takođe su dobar izvor kalcijuma. 

 

Stomak:

 

Jutarnja mučnina, dijareja, sindrom iritabilnog creva i mučnina su neke od stomačnih tegoba kod kojih đumbir može pomoći u lečenju. Takođe, jača sloj sluzi u našem stomaku. Pomaže i banana i topla supa. 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.