· · Komentari: 0
SEZONA KOMARACA

Listovi OVIH biljaka uklanjaju SVRAB od ujeda komaraca!

Pored smrdibuba, komarci su jedni od najomraženijih životinja u domaćinstvu. Miris ovih biljaka efikasno tera napasti od vašeg doma.

1621172876_mosquito-213806_1280.jpg
FOTO: Piksabej

1) Ruzmarin

Komarci ne podnose miris ruzmarina. Dovoljno je saksiju sa ruzmarinom postaviti na dasku prozora i komarci neće ulaziti u prostoriju, posebno kada je ruzmarin u cvetu. Miris ruzmarina će biti intenzivniji ukoliko protresemo biljku, a time i efikasniji. Osim toga, lišće ruzmarina će vam pomoći da ublažite svrab i otok od uboda komaraca. Od eteričnog ulja ruzmarina možemo da napravimo preparat protiv komaraca.

Miris lavande koji je ljudima izuzetno prijatan, komarcima je iritantan.

2) Matičnjak

Matičnjak spada u porodicu nana, ima bele cvetove i blag miris limuna. Takođe je veoma lekovit. Matičnjak je odličan zaštitinik u borbi protiv ujeda komaraca, ali je isto tako i invazivna vrsta, pa zato vodite računa kada ga posadite. Iz tog razloga idealno rešenje je da ga posadite u saksiji, tako ćete moći da je držite blizu sebe dok odmarate na terasi.

Pročitajte još: Berite koprivu golim rukama i izlečite ARTRITIS! NJene iglice deluju kao AKOPUNKTURA, evo u čemu sve pomaže

3) Lavanda

Prijatan miris lavande komarcima je veoma iritantan i doživljavaju ga kao preteći, pa od njega beže. Osim toga, godiće vam i lavandina antiseptička i antigljivična dejstva! Možete da je zasadite u bašti, ili da je držite u sakisji blizu prozora, kako bi odbila komarce. Za još bolju zaštitu od ujeda komaraca, otkinite list lavande i istrljajte po izloženoj koži.

4) Bosiljak

Na balkonima i terasama okružite se biljkama bosiljka, jer je on najjači repelent. Bosiljak će svojim mirisom oterati komarce, ali i druge insekte. Ukoliko vas komarac ugrize, protrljajte to mesto listovima bosiljka - smanjićete svrab. Danas postoje brojne sorte bosiljka, koje će svaki prostor ulepšati svojom bojom, mirisom i izgledom.

Pročitajte još: Napravite sami SOLARNU VODU, rezultati će vas ODUŠEVITI! Pomaže kod akni, bubuljica i bora, a evo kako se pravi! (RECEPT)

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.