· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ БИЉКЕ

Берите коприву голим рукама и излечите АРТРИТИС! Њене иглице делују као АКОПУНКТУРА, ево у чему све помаже

Маја Волк у свом видеу шаљиво напомиње да је кренула у борбу за очување коприве истиче њен значај за наше здравље.

1620894127_nettle-2564588_1920.jpg
FOTO: Pixabay

На свом Инстаграм профилу, Маја Волк је окачила снимак у ком нас још једном подсећа на бенефите коприве за наше здравље. Ова биљка је сасвим неоправдано скрајнута и људи немају навику да је користе, већ је више посматрају као коров.

Берите коприву голим рукама, како бисте се ослоболили артритиса - поручује Маја.

Маја је овом приликом дала предлог да сви треба да правимо острва коприве у свом дворишту и око зграда и да их нипошто не прскамо пестицидима. Можете је чак садити и у саксије.

Прочитајте још: Направите сами СОЛАРНУ ВОДУ, резултати ће вас ОДУШЕВИТИ! Помаже код акни, бубуљица и бора, а ево како се прави! (РЕЦЕПТ)

Добра је за артритис, регулисање притиска, за бољи крвоток, регулисање шећера у крви, лечи несаницу и нервозу.

Како каже Маја, можете користити свеже листове за сок од коприве, можете се жарити по телу како бисте стимулисали болна места, јер њене иглице делују као акупунктура. Артрис ће нестати ако берете коприву голим рукама. Правите тинктуре и облоге.

Прочитајте још: Излечите ЧАКРЕ помоћу ових ЧАЈЕВА! Подигните ниво енергије целог организма (ФОТО)

Одлична је за анемију јер обилује гвожђем. Садржи и витамин Ц, Б2, А, К, фосфор и силицијум, танин, каротин и лецитин.

Искористите коприву за ускусне пите.

Смањује и преобилна крварења током менструалног циклуса.

Има антибактериска, антиупална дејства, као и диуретичко својство.

Коприва је коришћена у прошлошти за лечење, али и као текстил. Још увек можете наићи на понеку кошуљу или панталоне од коприве.

Прочитајте још: ЖЕЛАТИН је природан КОЛАГЕН који обнавља кости, зглобове и везивна ткива! (ВИДЕО)

Лишће коприве се користи у кухињи. Најукуснија је у питама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.