Oglas
· · Komentari: 0
zdravi napici

Možete ih piti UMESTO VODE: Ovi napici smatraju se jednim od najzdravijih

Utolićete žeđ i uraditi nešto dobro za svoje zdravlje

1646995935_profimedia-0197023365.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Voda svakako spada u jedan od najzdravijih tečnosti koje možete uneti. Ubrzava metabolizam, hidrira telo i ima nula kalorija. Ali, osim vode, postoje i drugi zdravi napici, koji će vam dobro doći ako vodite računa o ihrani, zdravlju i želite da ostanete u top formi.

1. Sok od nara

Nar je voće bogato antioksidansima, a brojne studije su pokazale da može pomoći u sprečavanju srčanih bolesti i zapaljenja. Da li ste znali da je nar sjajan saveznik u sprečavanju nastanka osteoporoze? Bogat je fosforom, kalijumom, kalcijumom, gvožđem, pa se smatra odličnim čuvarom zdravlja. Konzumirajte prirodan sok od nara jer oni obrađeni mogu sadržati šečer.

2. Čaj od đumbira

Glavni sastojak đumbira je gingerol koji ima analgetika, protivupalno, antioksidativno i antibakterijsko dejstvo. Ako vam kažemo da đumbir sadrži vitamin C, vitamine B grupe, magnezijum, gvožđe, kalcijum, kalijum, natrijum i fosfor, da li ćete odlučiti da ga redovno konzumirate? Čaj od đumbira "čisti" organizam, blagotvorno ima dejstvo na digestivni trakt i eliminiše toksine iz organizma.

Pročitajte još: Prednosti BELOG SLEZA: Smatra se da je pravi dar priorde, a posebno je važan KOREN

3. Čaj i sok od brusnice

Brusnica je izuzetno niskokalorično voće bogato vlaknima, mineralima, vitaminima A, C, E, kalijumom, magnezijumom i gvožđem, ali i antioksidansima. Za pripremanje čaja, obično se koriste listovi brusnice, a ponekad mešavina ploda i lista. Napici od ove biljke imaju izuzetna dejstva na infekcije i upale urinarnog sistema.

4. Sok od cvekle

Cvekla je  gotovo najdelotvornija kada je u pitanju rešenje problema sa anemijom. Studije sprovedene u Nemačkoj su došle do zaključka da redovnim konzumiranjem ove namirnice možete rešiti problem nedostatka gvožđa skoro za ceo život! Cvekla obiluje gvožđem, a osim toga odlična je i za krvni pritisak. Osim soka od cvekle možete da ubacite 3 cvekle, 3 jabuke, 3 šargarepe, med i 2 limuna - dobićete smuti dobar za ceo organizam!

5. Čaj od nane

Čaj od ove biljke, bez sumnje, imamo svi u kuhinjskom ormariću. Biljka nane može pomoći u regulisanju problema sa gasovima, nadimanjem, lošim varenjem. Čaj od nane ima izuzetna digestivna, stimulativna, antispazmodična svojstva i idealan je napitak kada ste prehlađeni.  NJena lekovita svojstva prepoznata su još odavnina.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas