Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
здрави напици

Можете их пити УМЕСТО ВОДЕ: Ови напици сматрају се једним од најздравијих

Утолићете жеђ и урадити нешто добро за своје здравље

1646995935_profimedia-0197023365.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Вода свакако спада у један од најздравијих течности које можете унети. Убрзава метаболизам, хидрира тело и има нула калорија. Али, осим воде, постоје и други здрави напици, који ће вам добро доћи ако водите рачуна о ихрани, здрављу и желите да останете у топ форми.

1. Сок од нара

Нар је воће богато антиоксидансима, а бројне студије су показале да може помоћи у спречавању срчаних болести и запаљења. Да ли сте знали да је нар сјајан савезник у спречавању настанка остеопорозе? Богат је фосфором, калијумом, калцијумом, гвожђем, па се сматра одличним чуваром здравља. Конзумирајте природан сок од нара јер они обрађени могу садржати шечер.

2. Чај од ђумбира

Главни састојак ђумбира је гингерол који има аналгетика, противупално, антиоксидативно и антибактеријско дејство. Ако вам кажемо да ђумбир садржи витамин Ц, витамине Б групе, магнезијум, гвожђе, калцијум, калијум, натријум и фосфор, да ли ћете одлучити да га редовно конзумирате? Чај од ђумбира "чисти" организам, благотворно има дејство на дигестивни тракт и елиминише токсине из организма.

Прочитајте још: Предности БЕЛОГ СЛЕЗА: Сматра се да је прави дар приорде, а посебно је важан КОРЕН

3. Чај и сок од бруснице

Брусница је изузетно нискокалорично воће богато влакнима, минералима, витаминима А, Ц, Е, калијумом, магнезијумом и гвожђем, али и антиоксидансима. За припремање чаја, обично се користе листови бруснице, а понекад мешавина плода и листа. Напици од ове биљке имају изузетна дејства на инфекције и упале уринарног система.

4. Сок од цвекле

Цвекла је  готово најделотворнија када је у питању решење проблема са анемијом. Студије спроведене у Немачкој су дошле до закључка да редовним конзумирањем ове намирнице можете решити проблем недостатка гвожђа скоро за цео живот! Цвекла обилује гвожђем, а осим тога одлична је и за крвни притисак. Осим сока од цвекле можете да убаците 3 цвекле, 3 јабуке, 3 шаргарепе, мед и 2 лимуна - добићете смути добар за цео организам!

5. Чај од нане

Чај од ове биљке, без сумње, имамо сви у кухињском ормарићу. Биљка нане може помоћи у регулисању проблема са гасовима, надимањем, лошим варењем. Чај од нане има изузетна дигестивна, стимулативна, антиспазмодична својства и идеалан је напитак када сте прехлађени.  Њена лековита својства препозната су још одавнина.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas