· · Komentari: 0
ZDRAVLJE

Da li znate zbog čega je opasno piti flaširanu vodu?

Flaširanu vodu opasno je piti iz pojedinih razloga

1613491248_voda.jpg
Foto: depositphotos

Ruska nutricionistkinjaNatalija Denisova, upozorila je na štetna dejstva flaširane vode, koja može dovesti do ispuštanja otrovnih čestica.

Pročitajte još: Koliko često menjate masku? Doktorka objašnjava šta može da se dogodi ako nosimo istu

Kupovna voda može biti veoma štetna i opasna, a stručnjaci smatraju da je najbolje piti onu koju sami pročistimo filterima.

- Voda koja se prodaje u prodavnici je proverena i bezbedna - rekla je Natalija Denisova, ruska nutricionistkinja Saveznog istraživačkog centra za ishranu i biotehnologiju i dodala da ipak, postiji nešto predstavlja rizik.

- Međutim, ako u prodavnici sunčeva svetlost direktno pada na policu na kojoj se nalazi flaširana voda, tada se plastika zagreva. Ako je voda 'pakovana' u jeftinu plastiku, to onda postaje problem. Postoji rizik da će se u ovom slučaju štetne supstance, uključujući polifenolna jedinjenja, ispustiti u vodu. Ako stalno pijete takvu vodu, vremenom će se javiti i negativne posledice po zdravlje. A ako je voda gazirana, rizik je veći. U tom slučaju sunčeva svetlost dodatno povećava rizik od puštanja štetnih supstanci iz plastike u vodu- zaključila je doktora Natalija.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.