Oglas
· · Komentari: 0
KOŽA

TERAPIJA za VITILIGO zavisi od FLEKA, a na jednom delu tela se LEČI LAKŠE

Doktori su sigurni u jedno - stres pogoršava stanje!

1603194838_Depositphotos_192472178_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Naučnici već godinama pokušavaju da razreše nedoumicu da li je vitiligo autoimuno oboljenje koje nastaje kad organizam počne da razvija antitela na melanocite, sopstvene ćelije koje nose pigment, ili ga uzrokuju oksidativni stres ćelija i oslobađanje velike količine slobodnih radikala koji oštećuju melanocite.

Pročitajte još: Zašto nam ZUJI U UŠIMA? Ovaj problem može dovesti do frustracije i gubitka sluha, a evo šta treba uraditi

Ono što su studije definitivno potvrdile je da stres može da pogorša već postojeće oboljenje, ali ne može da bude jedini uzročnik nastanka vitiliga. Osim toga, ima indicija i da je ova bolest genetski uslovljena. Kad je o lečenju reč, terapija vitiliga najviše zavisi od toga kakvog su oblika mrlje, koliko su i na kojim delovima tela rasprostranjene.

Pročitajte još: Ojačajte SRCE - jedite GROŽĐE! Evo zašto morate konzumirati u ovom sezonskom voću

Tako se, na primer, vitiligo na licu leči znatno lakše od onoga koji se pojavljuje na stopalima i šakama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas